الأحد، 29 يناير 2017

معجنات بعجنة العشر دقائق مقدمه من الشيف مروه جمال

معجنات بعجينه ال ١٠ دقائق
مقدمه من الشيف مروة جمال
مده التحضير/١٥ دقيقه
مده الطهى /٢٠ دقيقه
المقادير
المجموعه الاولى: سواء لعمل الكرواسون او السينابون او الدانش او البيتزا او معجنات بالعجوة
٢ كوب دقيق
٢ كوب ماء دافئ
٢ ملعقه كبيرة سكر
٢ ملعقه كبيرة خميرة فوريه
٢ ملعقه كبيرة لبن بودرة
المجموعه الثانيه لعمل البيتزا
٣ كوب دقيق او حسب الاحتياج المهم تكون عجينه طريه
نصف كوب زيت
ملعقه كبيرة بيكنج بودر
لعمل باقى المعجنات
٣ كوب دقيق او حسب الاحتياج
ملعقه كبيرة بيكنج بودر
بيضه
٣ ملاعق كبيرة زبده او نصف كوب زبده
زبده طريه للحشو والفرد
الطريقه
نضع مقادير المجموعه الاولى فى العجان ويضرب كويس ثم يغطى ويترك ليخمر ١٠٠ دقائق ثم نضع باقى مقتدير المجموعه الاولى وتترك لترتاح ونستخدمها على طول ده بالنسبه للبيتزا المقادير دى تعمل ٣ بيتزات كبار واحشى حسب الرغبه
بالنسبه لباقى المعجنات
نضع مقادير المجموعه الثانيه وتترك لترتاح ونقسم العجينه ١٠٠ كور متساويه وناخذ الكورة الاولى وتفرد وتدهن بالزبده ثمتفرد الكورة التانيه وتوضع على الاولى وتدهن بالزبده وهكذا حتى تنتهى كل الكميه واخر طبقه لا تدهن وتترك ترتاح ١٠ دقائق وتفرد وتقطع وتحشى حسب الطلب وتوضع فى صاج مدهون زبده وتترك تخمر نصف ساعه وتتدهن باصفر بيض وعليه نصف معلقه نسكافيه وتدخل فرن ساخن على درجه حراره ٢٢٠ لتمام السوا وبالهنا

مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon