قرص النواعم بالسمسم ( بتاعة الفرن)
مقدمة من الشيف ندى العسال
مدة التحضير ساعة
مدة الخبز 25 دقيقة
المقادير :
( العجينه )
نصف كيلو دقيق
ملعقه كبيره لبن بودر
٢ ملعقه كبيره سكر
ملعقه كبيره بيكنج بودر
٢ ملعقه كبيره سمنه ذائبة
ذره ملح
علبة زبادي
ماء دافئ للعجن
( الحشو ) كوب سكر
( الوجه ) ماء +سكر + سمسم
الطريقه :
- في بوله يذاب السكر و الخميره في حوالي نصف كوب ماء دافئ و نتركه حوالي ربع ساعه يختمر ..
- في العجان او علي اليد نخلط الدقيق و اللبن البودره و الزبادي و السمسم و البيكنج بودر و ذره ملح و السمنه و تضاف الخميره و نعجن و يمكن اضافه ماء دافئ اذا احتاجت العجينه لذلك ..
- تغطي العجينه في بوله مبطنه دقيق و تترك لتخمر حسب حاله الجو .. ( حوالى نص ساعة فى الصيف وساعة فى الشتا وتوضع فى فرن البوتاجاز بدون تشغيله)
- يدهن الصاج او الصنية مسحه من الزيت و تقطع العجينه كور حسب الحجم المطلوب و يفضل ان تكون كرة متوسطة لانها بتنفخ فى الفرن وتكبر و تحشى بالسكر و تقرص و توضع في الصاج و تدهن بخليط الماء و السكر و يرش عليها سمسم و تترك لتخمر حوالي ربع ساعه قبل دخولها الفرن علي درجه حراره 200 .حتي يحمر وجهها ..
- تدهن القرص بخليط الماء بالسكر وهي سخنه وبعد ان تبرد تغطى حتى تصبح طرية ولا تنشف .
مدير مجلة فلفل شطة شيف/بوسى السيد
EmoticonEmoticon