الخميس، 2 نوفمبر 2017

قرص النواعم بالسمسم مقدمه من الشيف ندى العسال



قرص النواعم بالسمسم ( بتاعة الفرن)
مقدمة من الشيف ندى العسال

مدة التحضير ساعة
مدة الخبز 25 دقيقة

المقادير :
 ( العجينه )
نصف كيلو دقيق
ملعقه كبيره لبن بودر
٢ ملعقه كبيره سكر
ملعقه كبيره بيكنج بودر
٢ ملعقه كبيره سمنه ذائبة
ذره ملح
علبة زبادي
ماء دافئ للعجن
 ( الحشو ) كوب سكر
 ( الوجه ) ماء +سكر + سمسم

 الطريقه :
 - في بوله يذاب السكر و الخميره في حوالي نصف كوب ماء دافئ و نتركه حوالي ربع ساعه يختمر ..
  - في العجان او علي اليد نخلط الدقيق و اللبن البودره و الزبادي و السمسم و البيكنج بودر و ذره ملح و السمنه و تضاف الخميره و نعجن و يمكن اضافه ماء دافئ اذا احتاجت العجينه لذلك ..
 - تغطي العجينه في بوله مبطنه دقيق و تترك لتخمر حسب حاله الجو .. ( حوالى نص ساعة فى الصيف وساعة فى الشتا وتوضع فى فرن البوتاجاز بدون تشغيله)
 - يدهن الصاج او الصنية مسحه من الزيت و تقطع العجينه كور حسب الحجم المطلوب و يفضل ان تكون كرة متوسطة لانها بتنفخ فى الفرن وتكبر و تحشى بالسكر و  تقرص و توضع في الصاج و تدهن بخليط الماء و السكر و يرش عليها سمسم و تترك لتخمر حوالي ربع ساعه قبل دخولها الفرن علي درجه حراره 200 .حتي يحمر وجهها ..
 -  تدهن القرص بخليط الماء بالسكر وهي سخنه وبعد ان تبرد تغطى حتى تصبح طرية ولا تنشف .
 
مدير مجلة فلفل شطة شيف/بوسى السيد


EmoticonEmoticon