الخميس، 30 نوفمبر 2017

كفتة الحاتى مقدمه من شيماء عبد الحليم

كفتة الحاتى
مقدمه من شيماء عبد الحليم
المكونات
نصف كيلو لحم مفروم
2 بصله متوسطه
واحده طماطم  كبيرة
خمس ملاعق كبار بقدونس
قطعه صغيرة دهن
ملح وفلفل اسود بهارات كفته او لحمه لو متوفر
ملعقه صغيرة بيكنج بودر
الطريقه
ببشر البصل والطماطم وانزل عليهم بملح وفلفل واعصرهم كويس بايدي واخد التفل انزل بيه علي اللحمه واسيب الميه علي جنب واضيف البقدونس وباقي البهارات والبيكنج بودر
وابشر قطعه الدهن بالمبشرة واقلب كله بايدي واسيبها تتبل ساعتين تلاته ولما جيت اصبعها ابل ايدي بميه البصل والطماطم وصبعتها علي خلتين شيش طاووق ورصيتها علي صينيه وسويتها تحت الشوايه ولما استوت طلعتها علي طبق فيه بقدونس وعملت جنبها سلطه طحينه وبطاطس محمرة وسلطة خضرا وبالهنا والشفا
تعديل(1) بخصوص التسويه :
بشغل شوايه فرن البوتاجاز علي نار وسط او هاديه واحط شبكة الفرن ف الرف اللي تحت الشوايه علي طول واكون مرصصه الكفته في صينيه بيتزا وتابعيها وقلبيها
تعديل (2) بعد ما تستوي بكون محضرة فحمه مولعه وانزل علي الفحمه بنقطتين زيت او سمن و اغطيها بسرعه بتكون طعمها وريحتها كانها مستويه علي الفحم
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon