الشوريك كلنا بنعمله حلو بالعسل والمكسرات وصوص الشيكولاتة
الجديد اننا نعمله حادق بالجبنة طعمه روعة وشكلها يجنن وممكن نعمله باى مناسبة
الشوريك بالجبنة
مقدم من المبدعه نيفين عبد العزيز
المقادير
معلقة كبيرة دقيق
معلقة كبيرة سكر عادى
معلقة كبيرة خميرة فورية
2كوب ونصف دقيق
كوب لبن دافئ
ربع معلقة صغيرة ملح
ربع كوب زيت او 2معلقة كبيرة زبدة
بشر جبنة رومى او شيدر
لدهان الوجه
بيضة/رشة فانيليا
الطريقة/نحضر كوب ونضع به ربع مقدار اللبن الدافئ وعليه معلقة الدقيق والخميرة والسكر ونقلب وتغطى وتترك عشر دقائق تختمر ويتضاعف حجمها ثم نحضر طبق كبير وغويط ونضع الدقيق والملح ونقلب ثم الزبدة او الزيت ونفرك الدقيق كويس بالزبدة او الزيت ثم نضع باقى اللبن ثم خليط الخميرة بعد ما خمر ونقلب كله ونعجن جيدا الى ان تتكون عجينة ناعمة ومتماسكة ومش بتلزق وطبعا لو لسه بتلزق نضيف معلقة كبيرة دقيق وبعد العجن تغطى وتترك تختمر نصف ساعة ثم بعد ما اختمرت نقسمها الى قطع صغيرة وكل قطعة تلف مثل البقسماط وتفرغ من النصف ونضع بشر الجبنة ونقفل العجينة وتحرك على السطح الى ان تصبح مثل البقسماط وتلف للداخل كما بالشكل ليصبح عندنا شكل الشوريك ونضعه بصنية مدهونة زبدة ومبطنة بسيط بالدقيق ثم نكرر الطريقة بباقى العجينة ويترك يختمر مرة اخرى تلت ساعة ثم نشعل الفرن من اسفل على 200ثم نحضر طبق نضع به البيضة ورشة الفانيليا ونخفق جيدا ثم يدهن من البيض الشوريك ويرش بشر جبنة ونضع الصنية بمنتصف الفرن ويترك الى ان يحمر الشوريك من اسفل ثم نطفى النار ونشعل الشواية ليحمر الوجه وبعد ما يحمر نطلعه ونضعه بطبق وبالهنا
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon