ورق عنب بالبطاطس والسوسيس
مقدم من هند ابو السعود
مده التحضير ٤٥ دقيقه
مده الطهي ٣٠ دقيقه
المكونات
نصف كيلو ورق عنب مسلوق
كوب ونصف ارز مصري مغسول ومصفه
نصف كيلو طماطم معصوره بالخلاط
مقدار ربع كوب شبت
مقدار ربع كوب بقدونس
مقدار ربع كوب كزبره حضرا
بهارات مشكله
ملعقه ملح صغيره
ملعقه فلفل اسود صغيره
ملعقه كمون صغيره
مقدار ملعقه نعناع مفروم
بصله متوسطه مفرومه
ملعقتين زيت
عدد ٤ حبات بطاطس مقطعه حلقات سميكه
ملعقه فلفل اسود
ملعقه ملح
ملعقه بهارات لحم
نصف كيلو سوسيس مقلي نصف قليه
مقدار ٤ اكواب مرقه
عدد ٣ جزر مقطع حلقات سميكه
الطريقه
ع النار نسخن ملعقتين الزيت ونضع عليه البصل المفروم مع التقليب لونها يصفر نضع عصير الطماطم مضاف اليه القرفه والبهارات والملح والفلفل وعندما تتماسك الطماطم نضع الارز مع البقدونس والشبت والكزبره الخضرا والنعناع والكمون ونخلطهم جيدا ونحشي ورق العنب ثم نرصه ف الاناء فوق الجزر المقطع حلقات
نجهز البطاطس بتتبلها بالبهارات اللحم والفلفل الاسمر والملح ونرسها فوق ورق العنب وفوقها السوسيس ونغليطم بالمرقه
وع نار هادئه يتم التسويه لمده ٣٠ دقيقه
بالف هنا وصحه
مديره مطبخ مجله فلفل شطه شيف / بوسي السيد
EmoticonEmoticon