الجمعة، 17 نوفمبر 2017

ورق العنب بنكه جديده وطعم خطييير مقدم من الشيف هند ابو السعود





ورق عنب بالبطاطس والسوسيس
مقدم من هند ابو السعود
مده التحضير ٤٥ دقيقه
مده الطهي ٣٠ دقيقه
المكونات
نصف كيلو ورق عنب مسلوق
كوب ونصف ارز مصري مغسول ومصفه
نصف كيلو طماطم معصوره بالخلاط
مقدار ربع كوب شبت
مقدار ربع كوب بقدونس
مقدار ربع كوب كزبره حضرا
بهارات مشكله
ملعقه ملح صغيره
ملعقه فلفل اسود صغيره
ملعقه كمون صغيره
مقدار ملعقه نعناع مفروم
بصله متوسطه مفرومه
ملعقتين زيت
عدد ٤ حبات بطاطس مقطعه حلقات سميكه
ملعقه فلفل اسود
ملعقه ملح
ملعقه بهارات لحم
نصف كيلو سوسيس مقلي نصف قليه
مقدار ٤ اكواب مرقه
عدد ٣ جزر مقطع حلقات سميكه
الطريقه
ع النار نسخن ملعقتين الزيت ونضع عليه البصل المفروم مع التقليب لونها يصفر نضع عصير الطماطم مضاف اليه القرفه والبهارات والملح والفلفل وعندما تتماسك الطماطم نضع الارز مع البقدونس والشبت والكزبره الخضرا والنعناع والكمون ونخلطهم جيدا ونحشي ورق العنب ثم نرصه ف الاناء فوق الجزر المقطع حلقات
نجهز البطاطس بتتبلها بالبهارات اللحم والفلفل الاسمر والملح ونرسها فوق ورق العنب وفوقها السوسيس ونغليطم بالمرقه
وع نار هادئه يتم التسويه لمده ٣٠ دقيقه
بالف هنا وصحه
مديره مطبخ مجله فلفل شطه شيف / بوسي السيد


EmoticonEmoticon