الخميس، 14 سبتمبر 2017

المطبق اليمنى مقدم من شيف هند ابو السعود

الوصفه : مطبق يمني 
مقدم من شيف / هند ابو السعود 
مده التحضير :٣٥دقيقه 
مده الطهي :٢٠ دقيقه
المقادير  
لعمل العجين
 ٣ اكواب دقيق 
كوب ماء دافيء
بيضه 
ملعقه زيت ذره او زيتون 
رشه ملح 
الحشو
تونه او لحمه مفرومه او جنبه وبيض او جنبه بالخضروات 
اخترت منها حشو اللحمه المفرومه 
لعمل الحشو 
نصف كيلو لحمه مفرومه 
بصله كبيره مفرومه 
٤ فصوص ثوم مفرومه 
ملعقه كزبره ناشفه 
ملح 
فلفل اسود 
كمون 
٢ حبه طماطم 
بصل اخضر 
زيت للقليه 
ليمون اضاليا للتزين ( ليمون كبير الحجم )
الطريقه 
يخلط الدقيق مع رشه الملح مع ملعقه الزيت الذره او الزيتون مع البيضه 
يضافعليهم كوب الماء الدافيء للعجن واستمرار العجن الى انت كون العجينه ناعمه ومتجانسه و
ثم نقطع العجينه الي كرات دائريه صغيره وندهنا بالزيت وتترك لمده ربع ساعه ترتاح 
ثم نعمل خلطه الحشو ف اناء ع النار 
يوضع قليل من الزيت وعليهم البصله والثوم مع التقليب مع الملح والفلفل الاسود والكمون باستمرار ف التقليب 
ثم ننزل باللحمه مع التقليب ثم ننزل بالكزبره الناشفه مع الاستمرار بالتقليب ثم نضيف البصل الاخضر مع التقليب 
توضع الطماطم مقطعه مكعبات صغيره مع التقليب وتترك على  النار لمده ربع ساعه 
ثم نرجع للعجينه نفرط كرات العجينه بالزيت ونضع ف وسطها الحشو ونقفلها ع شكل مربع نكرر نفس الشي ف باقي العجينه
  يسخن زيت القليه وننزل بالعجينه المربعه بعد حشوها وتتقلي ف الزيت الى ان تأخذ لون الذهبي 
تنشل من الزيت ع ورق مطبخ للتصفيه الجيده من الزيت 
وتوضع فى طبق التقديم نقطع الليمون اضاليا حلقات ونرسه ويرص المطبق بعد التصفيه من الزيت ...
بالف هنا وصحه
مديره مطبخ مجله فلفل شطه شيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon