الجمعة، 1 سبتمبر 2017

طاجن المكرونه باللحمه مقدم من الشيف ساميه سعد

طاجن المكرونه بلحمه
مقدمه من  الشيف ساميه سعد
المكونات
نصف كيلو لحمه مفرومه
كيس مكرونه
عصير الطماطم
ملح وفلفل اسمر وبهارات بودر توم وبصل كزبره ناشفه
فلفل اخضر
الطريقه
في اناء  يوضع ملعقه كبيره زيت ونحمر بصله مفرومه وفلفل اخضر مفروم ويضاف  للحمه وملح فلفل اسمر وبهاات بودر توم وبصل وكزبره ناشفه ونقلب حتي النضج
في   اناء اخر  يوضع ملعقه كبيره زيت وبصله مفرومه تحمر وحطي عصير الطماطم وملح فلفل اسمر وبهاات تسبك خفيف  نطفي النار ويضاف المكرونه مع الكيس علي طول ونقلب كويس
ندهن الطاجن زيت ويوضع  في القاع بصل او طماطم حلقات ويضاف الحمه العصاج واضغطي عليه بمعلقه ويضاف  المكرونه  وتكون التسبكه مغطيه المكرونه  ونغطي الطاجن بورق الفويل الالمنيوم وتدخل الفرن ساخن ١٨٠درجه لمده ٤٥دقيقه
بعد النضج تبرد قليلا ونقلب الطاجن
والف هنا
مديره مجله فلفل شطه شيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon