وصفه :السينابون
مقدم من : هند ابو السعود
مده التحضير :٦٠دقيقه
مده الطهي : ٣٠ دقيقه
المقادير
٤ اكواب دقيق
ربع كوب زبده
نصف كوب حليب
نصف كوب سكر
٢ بيضه
ملعقتين خميره
فانليا
كوب ماءدافي
مكونات الحشو
ربع كوب قرفه
كوب سكر
رشه كاكاو
نصف كوب زبده
الطريقه
نخلط الخميره بالمماءالدافي وعليها معلقه سكر ونقلبها ونسيبها لمده ربع ساعه وبعد وذلك ندوب الزبده مع الحليب ع النار بحيث نراعي عدم غليانهم ثم نضيف جميع المكونات للخميره وننزل بالزبده المذابه ف اللحليب ونبدا العجن لغايه العجين متتماسك وبعدين نغطيها ونسيبها ترتاح لمده لا تزيد عن الساعه وبعدين نحضر الحشو نخلط القرفه ع السكر ع رشه الكاكاو وندوب الزبده وبعدين نرش دقيق ف المكان اللي هنفرد ف العحينه ونبتدي نفردها ع شكل مستطيل وندهنها بالزبده ونرش عليها خلطه الحشو وبعدين نلف العجينه ع شكل رول طويل ونقطعها قطع صفيره دائريه ونرسها ف صنيه مدهونه زبده وع وش العجينه ندهنها بالبيض وتدخل الفرن درجه حرارته ١٨٠لمده نصف ساعه
نحضر الصوص
صوص ابيض
مكوناته
كريمه
فانليا
٣ معلاعق سكر
نصف كوب حليب
معلقه قشطه
نصف معلقه نشا
معلقه زبده
معلقه حليب بودره
نصف كوب ماء نخلط كله مع بعضه وع النار تغلي غلوه ثم تترك حتى تبرد
صوص شيكولا
مكوناته
معلقتين سكر
٤ معالق كاكاو
معلقتين حليب بودره
معلقه زبده
كوب ميه
معلقه نشا
فانليا ونخلطهم مع بعض وع النار نغليها غلوه وتنزل من ع النار ونسيها تبرد
لغايه العجينه لونها يبقا ذهبي نخرجها من الفرن وننزل عايها بالصوص الابيض او الشيكولا وممكن كمان مكسرات للتزيين بالف هنا وصحه
مديره مطبخ جريده فلفل شطا شيف / بوسي السيد
مقدم من : هند ابو السعود
مده التحضير :٦٠دقيقه
مده الطهي : ٣٠ دقيقه
المقادير
٤ اكواب دقيق
ربع كوب زبده
نصف كوب حليب
نصف كوب سكر
٢ بيضه
ملعقتين خميره
فانليا
كوب ماءدافي
مكونات الحشو
ربع كوب قرفه
كوب سكر
رشه كاكاو
نصف كوب زبده
الطريقه
نخلط الخميره بالمماءالدافي وعليها معلقه سكر ونقلبها ونسيبها لمده ربع ساعه وبعد وذلك ندوب الزبده مع الحليب ع النار بحيث نراعي عدم غليانهم ثم نضيف جميع المكونات للخميره وننزل بالزبده المذابه ف اللحليب ونبدا العجن لغايه العجين متتماسك وبعدين نغطيها ونسيبها ترتاح لمده لا تزيد عن الساعه وبعدين نحضر الحشو نخلط القرفه ع السكر ع رشه الكاكاو وندوب الزبده وبعدين نرش دقيق ف المكان اللي هنفرد ف العحينه ونبتدي نفردها ع شكل مستطيل وندهنها بالزبده ونرش عليها خلطه الحشو وبعدين نلف العجينه ع شكل رول طويل ونقطعها قطع صفيره دائريه ونرسها ف صنيه مدهونه زبده وع وش العجينه ندهنها بالبيض وتدخل الفرن درجه حرارته ١٨٠لمده نصف ساعه
نحضر الصوص
صوص ابيض
مكوناته
كريمه
فانليا
٣ معلاعق سكر
نصف كوب حليب
معلقه قشطه
نصف معلقه نشا
معلقه زبده
معلقه حليب بودره
نصف كوب ماء نخلط كله مع بعضه وع النار تغلي غلوه ثم تترك حتى تبرد
صوص شيكولا
مكوناته
معلقتين سكر
٤ معالق كاكاو
معلقتين حليب بودره
معلقه زبده
كوب ميه
معلقه نشا
فانليا ونخلطهم مع بعض وع النار نغليها غلوه وتنزل من ع النار ونسيها تبرد
لغايه العجينه لونها يبقا ذهبي نخرجها من الفرن وننزل عايها بالصوص الابيض او الشيكولا وممكن كمان مكسرات للتزيين بالف هنا وصحه
مديره مطبخ جريده فلفل شطا شيف / بوسي السيد
EmoticonEmoticon