الأربعاء، 13 سبتمبر 2017

الخبز الفينو بعجينه هشه وطريه مقدمه من الشيف ناهد هشام

اسم الوصفة الخبز الفينو الهش جدا للمدارس                                                                  مقدمة من ناهد هشام                                                                                                  مدة النحضبر 30 دقيقة                                                                  مدة الطهى 35 دقيقة
المقادير
نصف كيلو دقيق
كوب زبادى
ملعقة كبير خميرة فورية
معلقة  كبير  سكر
نصف ملعقة   ملح
ملعقة صغير بيكنج بودر
ربع كوب زيت
ماء دافى للعجن
الطريقة
ربع كوب ماء دافى يدوب فيه الخميرة والسكر ٣ ملاعق دقيق تخمر لمدة عشرة دقاءق
يوضع الدقيق مع البيكنج بودر والملح ويقلب ثم يوضع الزيت والزبادى ثم الخميرة وتعجن جيدا لمدة لا تقل عن ربع ساعة لو فى عجان ممكن من ٧ الى عشرة دقاءق توضع فى طبق لتخمر لمدة ساعة ثم تقطع العجينة على حسب حجم العيش اللى انتى عاوزه ثم كل قطعة تفرد وتلف على شكل رول وتمسك من الجناب كويس وترص على صاج الفرن ثم تخمر مرة اخرى نصف ساعة ثم تدهن باللبن ويرش سمسم حسب الرغبة نكون الفرن مولعة من قبل لمدة عشرة دقاءق على نار عالية يوضع العيش على نار عالية لمدة ٢٠ دقيقة ثم نشغل الشوية علشان يؤخذ لون ثم يخرج من الفرن وترش بخاخ بسيط عشان يفضل طرى ويغط بفوطة لمدة خمسة دقايق ويقدم
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon