اسم الوصفة الخبز الفينو الهش جدا للمدارس مقدمة من ناهد هشام مدة النحضبر 30 دقيقة مدة الطهى 35 دقيقة
المقادير
نصف كيلو دقيق
كوب زبادى
ملعقة كبير خميرة فورية
معلقة كبير سكر
نصف ملعقة ملح
ملعقة صغير بيكنج بودر
ربع كوب زيت
ماء دافى للعجن
الطريقة
ربع كوب ماء دافى يدوب فيه الخميرة والسكر ٣ ملاعق دقيق تخمر لمدة عشرة دقاءق
يوضع الدقيق مع البيكنج بودر والملح ويقلب ثم يوضع الزيت والزبادى ثم الخميرة وتعجن جيدا لمدة لا تقل عن ربع ساعة لو فى عجان ممكن من ٧ الى عشرة دقاءق توضع فى طبق لتخمر لمدة ساعة ثم تقطع العجينة على حسب حجم العيش اللى انتى عاوزه ثم كل قطعة تفرد وتلف على شكل رول وتمسك من الجناب كويس وترص على صاج الفرن ثم تخمر مرة اخرى نصف ساعة ثم تدهن باللبن ويرش سمسم حسب الرغبة نكون الفرن مولعة من قبل لمدة عشرة دقاءق على نار عالية يوضع العيش على نار عالية لمدة ٢٠ دقيقة ثم نشغل الشوية علشان يؤخذ لون ثم يخرج من الفرن وترش بخاخ بسيط عشان يفضل طرى ويغط بفوطة لمدة خمسة دقايق ويقدم
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
المقادير
نصف كيلو دقيق
كوب زبادى
ملعقة كبير خميرة فورية
معلقة كبير سكر
نصف ملعقة ملح
ملعقة صغير بيكنج بودر
ربع كوب زيت
ماء دافى للعجن
الطريقة
ربع كوب ماء دافى يدوب فيه الخميرة والسكر ٣ ملاعق دقيق تخمر لمدة عشرة دقاءق
يوضع الدقيق مع البيكنج بودر والملح ويقلب ثم يوضع الزيت والزبادى ثم الخميرة وتعجن جيدا لمدة لا تقل عن ربع ساعة لو فى عجان ممكن من ٧ الى عشرة دقاءق توضع فى طبق لتخمر لمدة ساعة ثم تقطع العجينة على حسب حجم العيش اللى انتى عاوزه ثم كل قطعة تفرد وتلف على شكل رول وتمسك من الجناب كويس وترص على صاج الفرن ثم تخمر مرة اخرى نصف ساعة ثم تدهن باللبن ويرش سمسم حسب الرغبة نكون الفرن مولعة من قبل لمدة عشرة دقاءق على نار عالية يوضع العيش على نار عالية لمدة ٢٠ دقيقة ثم نشغل الشوية علشان يؤخذ لون ثم يخرج من الفرن وترش بخاخ بسيط عشان يفضل طرى ويغط بفوطة لمدة خمسة دقايق ويقدم
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon