الأربعاء، 6 سبتمبر 2017

الرقاق باللحم المفروم مقدم من الشيف ايمان جمال

اسم الوصفة الرقاق باللحمة المفرومة
مقدمة من الشيف إيمان جمال
مدة التحضير 30 دقيقة
مدة الطهى 20 دقيقة
المقادير
كيلو رقاق ناشف
 نص كيلو لحمة مفرومة
عدد 2 ثمرة بصل كبيرة
ملعقة صغيرة ثوم مهروس
بهارات لحمة ومعلقة صغيرة قرفة
ملح وفلفل
معلقتين كبار زيت
قرن فلفل حامى
فلفل ألوان مقطع مكعبات صغيرة
كوبين مرقة لحمة
الطريقة
اولا نقوم بتعصيج اللحمة ..
نقوم بتقطيع البصل صغير جدا وتشويحه مع اللحم المفروم والتقليب المستمر ووضع الثوم والبهارات والتقليب حتى النضج وبعد ذلك نحصر صينية مدهونة زيت ونقوم بتسقية
الرقاق فى المرقة وترص فى الصينية وبعض رص نصف الكمية نضع اللحم المعصج ثم نكمل الكمية وبعد ذلك نضع على وجه الرقاق قطعة زبدة ندهنبيها وتوضع فى الفرن وعند خروجها نقوم بتغطية الصينية حتى يصبح طريا اذا احببتى هذا وبالهنا
مدير مجلة فلفل شطة الشيف /بوسى السيد


EmoticonEmoticon