الاثنين، 18 سبتمبر 2017

الصياديه بالطريقه اللبنانيه مقدمه من الشيف هند ابو السعود

وصفه الصياديه ع الطريقه اللبنانيه
مقدمه من هند الو السعود
مده التحضير ٢٠ دقيقه
مده الطهي  ٣٠ دقيقه
المقادير

كيلو سمك ممكن بطلي او سبيط او موسي متنظف ومتقطع قطع
٤ اكواب ارز بسمتي او مصري
ه اكواب ماء
٣ بصلات مقطعه شرايح
عصير ليمون مقدار عصير ليمونه
فلفل اسود
ملح
قرفل
حبهان
كمون
قرنقل ان وجد بيكون لذيذ جدااا
ملعقتين دقيق
زيت ذره
ملعقه زبده
الطريقه
نتبل قطع السمك بالكمون وفلفل اسود وملح وقليل من  القرفه
 يتنقع لمده لا تقل عن ساعه ثم يقلى فى الزيت لمده ٥ دقائق فقط
وفى اناء اخر نضع زيت ونشوح البصل مع باقي التوابل الموجوده الى ان يتغير لون البصل متغير
يضاف السمك للبصل ويشوح ثم يضاف ٥ اكواب الماء للسمك على النار  الى ان يغلى الماء
 يكون الماء الموجود ع ل ى شكل مرقه هنخرج السمك من المرقه ثم ف اناء اخر هنضيف قليل من ال زيت
ثم يضاف الارز وعليه ٤ اكواب مرقه ويترك الارز حتى ينضج
لتحضير الصلصله
على النار توضع الزبده فى اناء الى ان تذاب ثم توضع  ملعقتين دقيق ونقلب وباقي المرقه ويقلب الى ان تتماسك مثل البشاميل ويوضع  عليها ملح وفلفل
ف طبق للتقديم بننزل بالارزوقطع السمك من فوق الارز وليمون وبقدونس للتزيين وف طبق او كاس اخر توضع بالصلصله صحه وهنا
مديره مطبخ جريده فلفل شطه  الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon