الثلاثاء، 19 سبتمبر 2017

الحواوشى بخلطه مميزه مقدمه من الشيف هند ابو السعود

  حواوشي بلدي
مقدم من  هند ابو السعود
مده التحضير  ١٠ دقايق
مده الطهي  ١٥ دقيقه
المقادير
نصف كيلو لحم مفروم بقري
ربع كيلو دهن
عدد ٣ بصله كبيره
عدد ١ فلفل رومي احمر
بهارات لحم او بهارات حواوشي
ملعقه فلفل اسود
ملعقه شطه
ملعقه ملح
عدد ٤ خبز بلدي
ملعقتين زيت ذره
ملعقه زيده مذابه
ربع كوب ماء
الطريقه
يخلط البصل المفروم مع الملح والبهارات والفلفل الاسود
يضاف عليهم الفلفل الرومي بعد فرمه ويضاف اللحم المفروم والدهن وملعقه الشطه
نخلطهم جيدا ثم تضاف ملعقه زبده مذابه
نجهز الخبز نقسمه نصفين ونحشيه باللحم وندهن وجهه بالزبده والزيت
 بعد خلطهم مع بعض ثم ندهن الخبز بالماء بواسطه الفرشاه بعد دهنه بالزيت والزبده
يدخل فرن درجه حرارته ١٨٠ لمده ١٢ دقيقه
ثم نشغل الشوايه فقط لمده ٣ دقائق
ونخرجه نرصه فى طبق التقديم ونزينه بالكاتشب والخيار والزيتون المخلل
بالف صحه وهنا
مديره مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon