السبت، 23 سبتمبر 2017

يخنى الباذنجان واللحم مقدم من الشيف هند ابو السعود


 يخني بالبذنجان واللحم
مقدم من : هند ابو السعود
مده التحضير : ١٠ دقايق
مده الطهي : ٣٠ دقيقه
المقادير
نصف كيلو لحم مقطع مكعبات
نصف كيلو بذنحان مقلي
عدد٤ بصله مقطعه حلقات صغيره
عدد ٢ بطاطس مشوحه ف الزيت مقطعه قطع سميكه
معلقه فلفل اسود
معلقه ملح
معلقه حبهان مطحون
معلقتين زيت ذره
حزمه بقدونس للتزيين
عدد ٣ فصوص ثوم مفروم
معلقه خل صغيره
معلقتين معجون طماطم
ربع كوب ماء
الطريقه
نشوح البصل ف الزيت ع النار ونتركه جانبيا
وف نفس الاناء نضع طعم اللحم ونضع عليها البهارات والملح والفلفل والحبهان ونقلبهم لمده ٣ دقايق ثم نضيف الثوم عليها والخل ونقلب ثم نضيف معجون الطماطم وربع كوب الماء ونتركها لمده ٥ دقايق ع النار وبعد ذلك نضيف البذنجان والبطاطس والبصل ونتركها ٥ دقايق اخري
نجهز الفرن درجه حرارته ١٨٠ لمده ١٥ دقيقه
ونخرجها من الفرن ع طبق التقديم ونزينها بالبقدونس
يقدم معها ارز ابيض وسلطه زبادي
بالف صحه وهنا
مديره مطبخ مجله فلفل شطه شيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon