كفتة الحاتى
مقدمه من شيف حنان حسن
المقادير
كيلو لحم مفروم أحمر
250 جرام ليه ضاني مفرومة
2 بصلة مبشورة ناخد التفل فقط
نصف كوب أوراق بقدونس مفرومة ناعم
نصف كوب بقسماط
3/4 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
ملح ، فلفل ،جوزة الطيب ، بهارات لحم حسب الرغبة ، ذر ورد
الطريقه
تخلط كل المكونات بالأيدي جيدا في بوله
تغطي وتوضع بالتلاجة ساعتين
في بولة صغيرة نضع ( ماء البصل + 3 ملاعق زيت + رشة فلفل اسود + ملعقة صغيرة معجون طماطم ) ونقلبهم ك جيدا مع بعض ،،
ننقع الخلة في ماء قبل تشكيل الكفتة
تبلل الايدى بخليط ماء البصل وتشكل الكفته في الأسياخ إلى ان ينتهي المقدار
يوضع مغطي في الثلاجة ساعة وإما يشوي ع الفحم او في طاسة او في الفرن حسب الرغبه
مدير مجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد
مقدمه من شيف حنان حسن
المقادير
كيلو لحم مفروم أحمر
250 جرام ليه ضاني مفرومة
2 بصلة مبشورة ناخد التفل فقط
نصف كوب أوراق بقدونس مفرومة ناعم
نصف كوب بقسماط
3/4 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
ملح ، فلفل ،جوزة الطيب ، بهارات لحم حسب الرغبة ، ذر ورد
الطريقه
تخلط كل المكونات بالأيدي جيدا في بوله
تغطي وتوضع بالتلاجة ساعتين
في بولة صغيرة نضع ( ماء البصل + 3 ملاعق زيت + رشة فلفل اسود + ملعقة صغيرة معجون طماطم ) ونقلبهم ك جيدا مع بعض ،،
ننقع الخلة في ماء قبل تشكيل الكفتة
تبلل الايدى بخليط ماء البصل وتشكل الكفته في الأسياخ إلى ان ينتهي المقدار
يوضع مغطي في الثلاجة ساعة وإما يشوي ع الفحم او في طاسة او في الفرن حسب الرغبه
مدير مجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon