الكيزر
مقدم من مروه جميل عبد الله
وقت التحضير ربع ساعه
وقت الطهى ربع ساعه
المقادير
كيلو دقيق
نصف كوب زيت
4ملاعق سكر كبيرة
3ملاعق خميرة فوريه
رشه ملح ورشه خل
ماء للعجن
الطريقه
تضاف الخميرة مع ملعقتين السكر الكبار مذابين فى ربع كوب ماء دافيء
تترك لتتفاعل ثم تقلب على الكيلو الدقيق ورشه الملح وملعقتين السكر والزيت
يفرك الدقيق جيدا ثم المياه حبه بحبه حتى تلم العجينه ونحصل على عجينه لينه قليلا وليست طريه
تغطى وتترك لتخمر ثم تكور بحجم البرتقاله الصغيرة واضغط عليها وارصها فى صنيه مدهونه زيت خفيف وتغطى
وتترك لتختمر ثم تخبز فى فرن ساخن على اعلى درجه
بعد النضج طلعه ارشه ببخاخه مياه ويغطى بفوطه نظيفه حتى لاتنشف بعد مايبرد يحفظ فى كيس فى الفريزر
وبالف هنا وشفا
مديرة مجله فلفل شطه الشيف بوسى السيد
مقدم من مروه جميل عبد الله
وقت التحضير ربع ساعه
وقت الطهى ربع ساعه
المقادير
كيلو دقيق
نصف كوب زيت
4ملاعق سكر كبيرة
3ملاعق خميرة فوريه
رشه ملح ورشه خل
ماء للعجن
الطريقه
تضاف الخميرة مع ملعقتين السكر الكبار مذابين فى ربع كوب ماء دافيء
تترك لتتفاعل ثم تقلب على الكيلو الدقيق ورشه الملح وملعقتين السكر والزيت
يفرك الدقيق جيدا ثم المياه حبه بحبه حتى تلم العجينه ونحصل على عجينه لينه قليلا وليست طريه
تغطى وتترك لتخمر ثم تكور بحجم البرتقاله الصغيرة واضغط عليها وارصها فى صنيه مدهونه زيت خفيف وتغطى
وتترك لتختمر ثم تخبز فى فرن ساخن على اعلى درجه
بعد النضج طلعه ارشه ببخاخه مياه ويغطى بفوطه نظيفه حتى لاتنشف بعد مايبرد يحفظ فى كيس فى الفريزر
وبالف هنا وشفا
مديرة مجله فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon