الوصفة الباتيه بالجبنة
مقدم من الشيف ايمان جمال
مدة التحضير ساعة ونصف
مدة الطهى 15 دقيقة
المقادير
كيلو دقيق
ملعقتين كبار خميرة فورية
3ملاعق كبار سكر
ورشة ملح
ونصف كوب زيت
ونصف كوب زبدة
كوب ماء دافئ أو لبن او حسب الدقيق
الطريقة
نقوم بوضع الدقيق فى إناء ونقوم بتدويب الخميرة مع الماء او اللبن الدافئ وتخلط كل المكونات ونعجن حتى تصبح عجينة مرنة ملساء
وبعد ذلك نتركها تخمر وبعد الخمر نقوم بتقطيع العجين الى كور صغيرة وتفرد كل كورة مثل الرغيف ثم نقوم برص الكور فوق بعضها وندهن بين الكور زبدة باردة أو متسيحة وبعد اتمام رص الكور فوق بعضها نقوم بالفرد وبعد ذلك تقطع شراءط ويحشى قطع الجبنة او اى حشوة انتى عايزاها
وترص فى صينية مدهونة وتخبز وبالف هنا
مدير مطبخ مجلة فلفل شطة الشيف/بوسى السيدى صينية مدهونة وتخبز وبالف هنا
مدير مجلة فلفل شطة الشيف/بوسى السيد
مقدم من الشيف ايمان جمال
مدة التحضير ساعة ونصف
مدة الطهى 15 دقيقة
المقادير
كيلو دقيق
ملعقتين كبار خميرة فورية
3ملاعق كبار سكر
ورشة ملح
ونصف كوب زيت
ونصف كوب زبدة
كوب ماء دافئ أو لبن او حسب الدقيق
الطريقة
نقوم بوضع الدقيق فى إناء ونقوم بتدويب الخميرة مع الماء او اللبن الدافئ وتخلط كل المكونات ونعجن حتى تصبح عجينة مرنة ملساء
وبعد ذلك نتركها تخمر وبعد الخمر نقوم بتقطيع العجين الى كور صغيرة وتفرد كل كورة مثل الرغيف ثم نقوم برص الكور فوق بعضها وندهن بين الكور زبدة باردة أو متسيحة وبعد اتمام رص الكور فوق بعضها نقوم بالفرد وبعد ذلك تقطع شراءط ويحشى قطع الجبنة او اى حشوة انتى عايزاها
وترص فى صينية مدهونة وتخبز وبالف هنا
مدير مطبخ مجلة فلفل شطة الشيف/بوسى السيدى صينية مدهونة وتخبز وبالف هنا
مدير مجلة فلفل شطة الشيف/بوسى السيد
EmoticonEmoticon