الثلاثاء، 14 فبراير 2017

فطير بالحليب والسكر مقدم من الشيف دينا عادل

كتب بوسى السيد
فطير بالحليب و السكر 👌 
مقدمة من الشيف دينا عادل 
مدة التحضير / 10 دقائق 
مدة الطهي / 40 دقيقة 
المقادير 
٢ كوب دقيق
نصف كوب حليب سخن 
ملعقة كبيرة سكر 
ملعقة صغيرة بيكنج بودر 
٢ ملعقة كبيرة زيت 
رشة ملح 
الطريقة 
يوضع الملح و البودر و السكر على الدقيق ويقلب
يوضع  عليهم الزيت و الحليب السخن 
نعجن العجينة و نسيبها عشر دقائق ترتاح 
نقسمها كور صغيرة متساوية و نسيبها ترتاح تاني دقيقتين 
نفرد العجينة على الرخامة عليها دقيق بالنشابة نعملها مربع و تكون مورقة اوي ( رفيعة جدا ) 
نطبقها بأي شكل ظرف أو مربع 
و نحمرها في زيت سخن مش كتير على النار 
نقلبها و بعد ما تاخد لون على الناحيتين نفتح التنية الأخيرة فيها ونحمر اللي الطبقة الداخلية حتى تنضج جيدا
تنشل من الزيت وتصفى
يوضع الحليب و السكر بودر و نزينها بمكسرات

مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon