كتب بوسى السيد
فطير بالحليب و السكر 👌
مقدمة من الشيف دينا عادل
مدة التحضير / 10 دقائق
مدة الطهي / 40 دقيقة
المقادير
٢ كوب دقيق
نصف كوب حليب سخن
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
٢ ملعقة كبيرة زيت
رشة ملح
الطريقة
يوضع الملح و البودر و السكر على الدقيق ويقلب
يوضع عليهم الزيت و الحليب السخن
نعجن العجينة و نسيبها عشر دقائق ترتاح
نقسمها كور صغيرة متساوية و نسيبها ترتاح تاني دقيقتين
نفرد العجينة على الرخامة عليها دقيق بالنشابة نعملها مربع و تكون مورقة اوي ( رفيعة جدا )
نطبقها بأي شكل ظرف أو مربع
و نحمرها في زيت سخن مش كتير على النار
نقلبها و بعد ما تاخد لون على الناحيتين نفتح التنية الأخيرة فيها ونحمر اللي الطبقة الداخلية حتى تنضج جيدا
تنشل من الزيت وتصفى
يوضع الحليب و السكر بودر و نزينها بمكسرات
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
فطير بالحليب و السكر 👌
مقدمة من الشيف دينا عادل
مدة التحضير / 10 دقائق
مدة الطهي / 40 دقيقة
المقادير
٢ كوب دقيق
نصف كوب حليب سخن
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
٢ ملعقة كبيرة زيت
رشة ملح
الطريقة
يوضع الملح و البودر و السكر على الدقيق ويقلب
يوضع عليهم الزيت و الحليب السخن
نعجن العجينة و نسيبها عشر دقائق ترتاح
نقسمها كور صغيرة متساوية و نسيبها ترتاح تاني دقيقتين
نفرد العجينة على الرخامة عليها دقيق بالنشابة نعملها مربع و تكون مورقة اوي ( رفيعة جدا )
نطبقها بأي شكل ظرف أو مربع
و نحمرها في زيت سخن مش كتير على النار
نقلبها و بعد ما تاخد لون على الناحيتين نفتح التنية الأخيرة فيها ونحمر اللي الطبقة الداخلية حتى تنضج جيدا
تنشل من الزيت وتصفى
يوضع الحليب و السكر بودر و نزينها بمكسرات
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon