الاثنين، 13 فبراير 2017

خلطه شهيه لجميع انواع المحاشى مقدمه من الشيف ناهد هشام

Tags

 كتب بوسى السيد
خلطه شهيه لجميع انواع المحاشى
مقدمه من ناهد هشام 
مده التحضير 20دقيقه 
مده الطهي 30دقيقه 
المقادير
عصير كيلو طماطم 
3ملاعق كبار صلصلة طماطم
3ملاعق زيت او سمن
خليط من الخضروات بقدونس وكسبرة وشبت مغسولين ومفرومين
3حبات بصل مفروم
ملح 
فلفل 
ملعقة بصل بودر
ملعقة كمون بودر
ملعقة كسبرة ناشفة
الطريقه 

 نضع الاناء على النار وبه السمن والطماطم وكل التوابل وتترك نصف ساعة على نار هادية تتسبك ثم نضيف بعدها الصلصةوالبصل والخضرة وتترك خمس دقائق على النار
نغسل الارز المصري كويس ثم نضيف له خلطة الطماطم نقلبه كويس ونشوف مزاق الملح يكون مظبوط
نقطع ورقات الكرنب مستطيلات ونبدء نلف
وكذالك نشيل العنق منه ونبدء نلفه زي الشكل اللى عملته 
 ونرص المحشي ونضيف المرقة للمحشي ويترك على النار ربع ساعة نار عالية ثم نهدئ النار لمدة ساعة

مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon