كتب بوسى السيد
خلطه شهيه لجميع انواع المحاشى
مقدمه من ناهد هشام
مده التحضير 20دقيقه
مده الطهي 30دقيقه
المقادير
عصير كيلو طماطم
3ملاعق كبار صلصلة طماطم
3ملاعق زيت او سمن
خليط من الخضروات بقدونس وكسبرة وشبت مغسولين ومفرومين
3حبات بصل مفروم
ملح
فلفل
ملعقة بصل بودر
ملعقة كمون بودر
ملعقة كسبرة ناشفة
الطريقه
نضع الاناء على النار وبه السمن والطماطم وكل التوابل وتترك نصف ساعة على نار هادية تتسبك ثم نضيف بعدها الصلصةوالبصل والخضرة وتترك خمس دقائق على النار
نغسل الارز المصري كويس ثم نضيف له خلطة الطماطم نقلبه كويس ونشوف مزاق الملح يكون مظبوط
نقطع ورقات الكرنب مستطيلات ونبدء نلف
وكذالك نشيل العنق منه ونبدء نلفه زي الشكل اللى عملته
ونرص المحشي ونضيف المرقة للمحشي ويترك على النار ربع ساعة نار عالية ثم نهدئ النار لمدة ساعة
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
خلطه شهيه لجميع انواع المحاشى
مقدمه من ناهد هشام
مده التحضير 20دقيقه
مده الطهي 30دقيقه
المقادير
عصير كيلو طماطم
3ملاعق كبار صلصلة طماطم
3ملاعق زيت او سمن
خليط من الخضروات بقدونس وكسبرة وشبت مغسولين ومفرومين
3حبات بصل مفروم
ملح
فلفل
ملعقة بصل بودر
ملعقة كمون بودر
ملعقة كسبرة ناشفة
الطريقه
نضع الاناء على النار وبه السمن والطماطم وكل التوابل وتترك نصف ساعة على نار هادية تتسبك ثم نضيف بعدها الصلصةوالبصل والخضرة وتترك خمس دقائق على النار
نغسل الارز المصري كويس ثم نضيف له خلطة الطماطم نقلبه كويس ونشوف مزاق الملح يكون مظبوط
نقطع ورقات الكرنب مستطيلات ونبدء نلف
وكذالك نشيل العنق منه ونبدء نلفه زي الشكل اللى عملته
ونرص المحشي ونضيف المرقة للمحشي ويترك على النار ربع ساعة نار عالية ثم نهدئ النار لمدة ساعة
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon