السبت، 11 فبراير 2017

السينابون الاصلى مقدم من الشيف مروه جمال

كتب بوسى السيد
السينابون الاصلى
مقدم من الشيف مروة جمال
مده التحضير /١٠ دقائق
مده الطهى/٢٠ دقيقه
المكونات
٤ كوب دقيق او حسب الاحتياج معلقه كبيره بيكنج بودر
٢ ملعقه كبيره خميرة فوريه
نصف كوب زبده مذابه
نصف كوب سكر
نصف ملعقه صغيرة ملح
كوب حليب دافئ او كوب ماء وربع كوب لبن بودر
٢ بيضه ،فانليا
للحشو
زبده ،قرفه،كاكاو،معلقه دقيق،سكر ابيض عليه معلقه عسل اسود للحصول على سكر بنى
للتزين
صوص شكولاته،شكولاته قابله للدهن
 او توبينج جبنه(نصفكوب زبده طريه+كوب ونصف سكر بودرة+ربع كوب جبنه كريمى او مثلثات اى نوع،لبن حسب الاحتياج لاحصول على قوام سائل)تخفق الزبده جيدا ثم نضع السكر البودر وتخفق ثم الجبنه وتخفق ثم نضع لبن حسب الاحتياج
طريقه السينابون
فى بوله نضع الزبده والسكر والخميرة واللبن والملح والبيض والفانليا  ويقلب جيدا ثم نضع الدقيق والبيكنج البودر ونعجن للحصول على عجينه ملساء طريه نضعها فى بوله مدهونه ماده دهنيه وتغطى وتترك لتخمر لمده ساعه ،بعد التخمر تفرد على رخامه معفرة دقيق وتدهن العجينه بالزبده ونضع عليها الحشو وتلف رول وتقطع حلقات حسب الرغبه وتوضع فى صنيه الخبز مدهونه زبده على مسافات متباعده للتخمر مرة اخرى وتترك تخمر ساعه وتتدخل فرن ساخن لتمام السوا وتقدم ساخنه مع التوبينج وبالهنا
 مدير مجلة فلفل شطه  الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon