الثلاثاء، 7 فبراير 2017

نجرسكو الدجاج بطعم بنكهة الشاورما مقدم من الشيف امانى دندش

كتب بوسى السيد
نجرسكواالدجاج بطعم الشاورما
تقدمه الشيف أماني دندش
مده التحضير30دقيقه
مده الطهي 45دقيقه
المكونات.. 

كليو مكرونه اسباجيتي
كيلو صدور دجاج مقطعه شرائح طوليه
4حبات جزر مبشورة
4حبات فلفل أخضر مقطعه شرائح طويله
4طماطم مقطعه حسب رغبتك
بصله مبشورة..4فصوص توم
6ملاعق زبده2معلقه زيت ذره
4ملاعق دقيق 4كوب لبن
علبه قشطه مع ربع كوب موتزرايلا
التوابل 

ملح وفلفل أسمر ورق لوري وتوابل شاورما من عند العطار..قرفه ملعقه بقسماط او سمولينا....
 الطريقه. ....

 تسلق المكرونه وتصغي وتوضع علي جنب لحين تحضير الفراخ في مقلايه نضع معلقتين زبده علي معلقه زيت وبنشر البصله وتشوح حتي تصفر نضع التوم ونقلب كويس ونضع الفراخ ونقلب كويس ونضع التوابل واللوري وملح وفلفل ونضع الفلفل والجزر المبشور والطماطم ونقلب لحين أن تنضج الفراخ....ونحضر الباشميل4معالق زبده مع4معالق دقيق ونقلب كويس حتي يضيع رائحه الدقيق ونضع اللبن ونضع ملح وفلفل وقرفه حتي نوصل القوام المطلوب ونضع علبه القشطه معاها ونحضر الصنيه وندهنها معلقه زبده ونرش بقمساط او معلقه سمولينا ونضع نص كميه المكرونه مع نص البشاميل ونضع الفراخ وباقي المكرونه فوقها ونضع باقي البشاميل ونرش الموتزريلا علي الوجه وندخلها الفرن تستوي وتتحمر وألف هنا.....
 مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon