كتب بوسى السيد
كيكة التمر بصوص التوفى
تقدمه الشيف أماني دندش
مده التحضير 15دقيقه
مده الطهي..40دقيقه
المكونات للكيك :
4 بيضات ف درجة حرارة الغرفة
باكو فانيليا
2 كوب دقيق
كوب حليب ساخن
كوب تمر مقطع قطع صغيرة
نصف كوب سكر
نصف كوب زيت
باكو بيكنج بودر
ملعقة صغيرة قرفة
نصف ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم
للصوص ( الصوص اختياري )
نصف كوب سكر
نصف كوب لبن و نص كوب ماية
ملعقة كبيرة نشا
ملعقة كبيرة سمن او زبدة
الطريقة :
اول حاجة يسخن الحليبيكونى ساخن جدااا ويوضع فيه التمر المقطع قطع و نتركهم مع بعض ربع ساعة
يضرب البيض لوحده الاول ف الخلاط او بالمضرب و معه الفانيليا
ثم يضاف السكر و القرفة و نواصل ضرب ثم يضاف الزيت و اللبن اللى بالتمر وكمل ضرب
في اناء تانى ونضع الدقيق ع البيكنج بودر ع البيكربوناته
و قلبهم .. بعدين اضيف ع خليط السوائل ع مراحل كدة و اقلب بالمضرب او بشوكة
لحد ما يبقى مفيش كلاكيع
ممكن الاقي حتت صغيرة تمر مش مشكلة
ادهن صينية مقاسها 24 و اصب فيها خليط الكيك
و دخلها الفرن ع حرارة 180 حتاخد من 40 : 45 دقيقة
نخرجها و اقلبها واصب الصوص و ازين بحبات التمر
الصوص :
يوضع السكر عالنار متوسطة و اقلب لحد ما يسيح و يبقى كراميل واحاوا اغمقه بس ما يتحرقش
انزل عليه بمعلقة سمنة او زبدة
بعدين كوباية الماية على لبن المتدوب فيها النشا و قلبي بئة لحد ما يتقل و طفى عليه
لو احتاج نشا اكتر ادوب نص معلقة ف شوية ماية واضيفهم
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
كيكة التمر بصوص التوفى
تقدمه الشيف أماني دندش
مده التحضير 15دقيقه
مده الطهي..40دقيقه
المكونات للكيك :
4 بيضات ف درجة حرارة الغرفة
باكو فانيليا
2 كوب دقيق
كوب حليب ساخن
كوب تمر مقطع قطع صغيرة
نصف كوب سكر
نصف كوب زيت
باكو بيكنج بودر
ملعقة صغيرة قرفة
نصف ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم
للصوص ( الصوص اختياري )
نصف كوب سكر
نصف كوب لبن و نص كوب ماية
ملعقة كبيرة نشا
ملعقة كبيرة سمن او زبدة
الطريقة :
اول حاجة يسخن الحليبيكونى ساخن جدااا ويوضع فيه التمر المقطع قطع و نتركهم مع بعض ربع ساعة
يضرب البيض لوحده الاول ف الخلاط او بالمضرب و معه الفانيليا
ثم يضاف السكر و القرفة و نواصل ضرب ثم يضاف الزيت و اللبن اللى بالتمر وكمل ضرب
في اناء تانى ونضع الدقيق ع البيكنج بودر ع البيكربوناته
و قلبهم .. بعدين اضيف ع خليط السوائل ع مراحل كدة و اقلب بالمضرب او بشوكة
لحد ما يبقى مفيش كلاكيع
ممكن الاقي حتت صغيرة تمر مش مشكلة
ادهن صينية مقاسها 24 و اصب فيها خليط الكيك
و دخلها الفرن ع حرارة 180 حتاخد من 40 : 45 دقيقة
نخرجها و اقلبها واصب الصوص و ازين بحبات التمر
الصوص :
يوضع السكر عالنار متوسطة و اقلب لحد ما يسيح و يبقى كراميل واحاوا اغمقه بس ما يتحرقش
انزل عليه بمعلقة سمنة او زبدة
بعدين كوباية الماية على لبن المتدوب فيها النشا و قلبي بئة لحد ما يتقل و طفى عليه
لو احتاج نشا اكتر ادوب نص معلقة ف شوية ماية واضيفهم
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon