الأحد، 5 فبراير 2017

كيك التمر بصوص التوفى مقدم من الشيف امانى دندش

كتب بوسى السيد
كيكة التمر بصوص التوفى
تقدمه الشيف أماني دندش 
مده التحضير 15دقيقه 
مده الطهي..40دقيقه
المكونات للكيك : 
4 بيضات ف درجة حرارة الغرفة 
باكو فانيليا 
2 كوب دقيق 
كوب حليب ساخن
كوب تمر مقطع قطع صغيرة 
نصف كوب سكر 
نصف كوب زيت 
باكو بيكنج بودر 
ملعقة صغيرة قرفة 
 نصف ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم 
 للصوص ( الصوص اختياري ) 
نصف كوب سكر 
نصف كوب لبن و نص كوب ماية 
ملعقة كبيرة نشا 
ملعقة كبيرة سمن او زبدة 
الطريقة :
 اول حاجة يسخن الحليبيكونى ساخن جدااا ويوضع فيه التمر المقطع قطع  و نتركهم مع بعض ربع ساعة 
يضرب البيض لوحده الاول ف الخلاط او بالمضرب و معه الفانيليا 
ثم يضاف السكر و القرفة و نواصل ضرب ثم يضاف الزيت و اللبن اللى بالتمر وكمل ضرب
في اناء تانى ونضع الدقيق ع البيكنج بودر ع البيكربوناته
و قلبهم .. بعدين اضيف ع خليط السوائل ع مراحل كدة و اقلب بالمضرب او بشوكة 
لحد ما يبقى مفيش كلاكيع 
ممكن الاقي حتت صغيرة تمر مش مشكلة 
ادهن صينية مقاسها 24 و اصب فيها خليط الكيك 
و دخلها الفرن ع حرارة 180 حتاخد من 40 : 45 دقيقة 
نخرجها و اقلبها واصب الصوص و ازين بحبات التمر 
الصوص : 
يوضع السكر عالنار متوسطة و اقلب لحد ما يسيح و يبقى كراميل واحاوا اغمقه بس ما يتحرقش 
انزل عليه بمعلقة سمنة او زبدة 
بعدين كوباية الماية على لبن المتدوب فيها النشا و قلبي بئة لحد ما يتقل و طفى عليه 
 لو احتاج نشا اكتر ادوب نص معلقة ف شوية ماية واضيفهم

مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon