دجاج تكا
مقدمة من ناهد هشام
مدة التحضير 25 دقيقة
مدة التحصير --45 دقيقة
المقادير
يتبل الدجاج ويترك فى التتبيلة ليلة كاملة
التتبيله
1 بصله مبشورة ناعم
8 فصوص توم
ملعقة جنزبيل بودرة
ملح
فلفل اسمر
ربع معلقة سكر
ملعقة ونصف كارى
ملعقة ونصف كركم
ملعقة زعتر
ملعقتين صلصة
1 م كاتشب
1 م توم بودر+1 م بصل بودر
ليمونه
ملعقة كبيرة خل
3 م زيت زيتون
علبه زبادى صغيرة
الطريقه
فرخة مغسولة كويس جدا طبعا ومقسومة نصين بالطول ومنزوع منها الجلد,ونشقها بالسكينة كذا شق ونتبلها بالمكونات السابقه بعد خلط كل المكونات جيدا مع بعضهاونغلفها ونتركها فى التلاجة لمدة ليله
وتانى يوم اشويها ع الفحم او اللى معندوش شوايه يشويها ع شبكه ف الفرن ولنا تحمر كويس نحط فيها فحمايه
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
مقدمة من ناهد هشام
مدة التحضير 25 دقيقة
مدة التحصير --45 دقيقة
المقادير
يتبل الدجاج ويترك فى التتبيلة ليلة كاملة
التتبيله
1 بصله مبشورة ناعم
8 فصوص توم
ملعقة جنزبيل بودرة
ملح
فلفل اسمر
ربع معلقة سكر
ملعقة ونصف كارى
ملعقة ونصف كركم
ملعقة زعتر
ملعقتين صلصة
1 م كاتشب
1 م توم بودر+1 م بصل بودر
ليمونه
ملعقة كبيرة خل
3 م زيت زيتون
علبه زبادى صغيرة
الطريقه
فرخة مغسولة كويس جدا طبعا ومقسومة نصين بالطول ومنزوع منها الجلد,ونشقها بالسكينة كذا شق ونتبلها بالمكونات السابقه بعد خلط كل المكونات جيدا مع بعضهاونغلفها ونتركها فى التلاجة لمدة ليله
وتانى يوم اشويها ع الفحم او اللى معندوش شوايه يشويها ع شبكه ف الفرن ولنا تحمر كويس نحط فيها فحمايه
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon