طريقة عمل القرص الطريه بالسكر والقرفه
مقدمه من هاله طارق
مدة التحضير ساعتين
مدة الطهى 20 دقيقه
المقادير
4كوب دقيق
3/4 كوب لبن
2 ملعقة زيت
2ملعقة زبدة
2 ملعقة قشطة
2 ملعقة زبادي
2 ملعقة سكر
رشة ملح
معلقه كبيره خميره
للحشوة
4 ملعقة أكل سكر + ملعقة أكل ملعقة قرفة
للوجه
2 ملعقة سكر + صفار بيضه مع ربع معلقه صغيره قهوة سريعة الذوبان
الطريقه
ندوب الخميرة مع 2ملعقة سكر في ربع كوب ماء دافئ ونغطيها ونسبها لنتأكد من صالحية الخميره،هنخلط الزبادى مع الزيت والزبدة والقشطة واللبن فى بوله ونخلط الدقيق مع الملح فى بوله تانيه ونقوم بعمل حفره فى النص نضع فيها كل المكونات اللى خلطناها + الخميره وتعجن واذا احتاجت لبن نزود شويه شويه حتى نحصل على عجينة طرية بتلزق شويه هنغطيها ونسبها في مكان دافئ تخمر لمدة ساعه بعد الساعه ناخذ قطع من العجين ونحشيها بخليط القرفة والسكر ونقفلها كويس ونكورها ونرصها في صينية الفرن و نسبها ترتاح كمان ساعه بعد تخميرها ندهن الوش بصفار البيض ونرش سكر عليه وندخلها الفرن ع 180 لمدة تلت ساعه ونخلى بالنا منها مش بتاخد وقت
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon