السبت، 18 فبراير 2017

تورتة الشيكولاته مقدمه من ايمان السيد

 كتب بوسى السيد
 تورتة بالشيكولاته 
مقدمة من ايمان السيد 
مدة التحضير 30دقيقة
مدة الطهي من 35:40دقيقة
المكونات اولا مكونات التورتة 
كوب دقيق
وربع كوب كاكاو
5 بيض و 5واكياس من الفانيليا
ملعقة صغيرة من البكنج بورد 
رشة ملح 
كوب سكر 
3ملاعق زيت
مكونات صوص الشيكولاته: 
نصف كوب سكر ونصف كوب حليب ونصف كوب زيت وملعقة ونصف كاكاو
مكونات الحشو كريم شانتية: 
2 باكو كريم شانتية 
2 فنجان حليب بارد وملعقة كاكاو
الطريقة:
يضرب البيض والفانيليا بالمضرب الكهرباء ثم يوضع السكر لمدة 7:8دقائق 
يوضع ثلاث ملاعق زيت ويخلط على سرعة هادئه
يوضع الدقيق ورشة الملح والبكنج بودر والكاكاو مع بعض 
يوضع شوية شويه ع الخليط السابق 
يقلب بهدوء لعدم دخول هواء 
تدهن الصنية مقاس 22زيت وكاكاو ويصب فيها الخليط ومن قبلها نكون مسخنين الفرن ع درجة حرارةة180 لمدة 35دقيقة ونعمل لها اختبار بالسكينة وبعد خروجها من الفرن نسيبها تبرد ونقسمها من النصف ونضع عليها عصير برتقال اوليمون المتوفر حوالي نصف كوب طريقة تحضير الكريم شانتيه:
نحضر 2باكو كريم شانتيه عليه 2 فنجان حليب بارد ونضربهم بالمضرب لمده 3دقايق 
ثم تقسم نصفين نصف نسيبه ابيض والتاني ملعقة كاكاو القليل من الحليب
ونضرب وضع الكريمه شانتيه الابيض جوه والشيكولات نزوق بيه من بره 
طريقة عمل صوص الشيكولاته :
يضرب في الخلاط نصف كوب حلبب  ونصف كوب زيت ونصف سكر وملعقة ونصف كاكاو ونضعها على التورتة
وتزين باى شيكولاتات متوفره
 مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon