البوريك من المخبوزات الجميله المحببه للجميع بيتعمل بطريقه روعه وعجينه قطنيه حلوه جدا
ممكن تحشيه جبنه او يكون ساده ممكن يتعمل بعجينه بيضاء او عجينه صفرا وهنكتب الطريقيتين
تعرف علي الوصفه معنـــا
مده التحضير : 12 دقيقه
مده التخميــر : ساعه
مده الطهــــي : 12 دقيقه
المقاديـــــــر..4 كوب دقيق
1 كوب ماء ساخن
ربع كوب زيت
ربع كيلو جبنه فيتا او اسطنبولي(الاسطنبولي بتدي نكهه حلوه)
1ملعقه صغيره ملح
1ملعقه كبيره خميره
1ملعقه بيكنج بودر
1ملعقه سكر
1 ملعقه حبه البركه
للحشــــو
جبنه تبل كريم او فيتا او جبنه قديمه
للوجـــــه 1 حبيه بيض
3 ملعقه حليب
ربع ملعقه نسكافيه
ربع ملعقه خل
سمسم او حبه البركه
الطريقــــــه ...
ممكن تحشيه جبنه او يكون ساده ممكن يتعمل بعجينه بيضاء او عجينه صفرا وهنكتب الطريقيتين
تعرف علي الوصفه معنـــا
مده التحضير : 12 دقيقه
مده التخميــر : ساعه
مده الطهــــي : 12 دقيقه
المقاديـــــــر..4 كوب دقيق
1 كوب ماء ساخن
ربع كوب زيت
ربع كيلو جبنه فيتا او اسطنبولي(الاسطنبولي بتدي نكهه حلوه)
1ملعقه صغيره ملح
1ملعقه كبيره خميره
1ملعقه بيكنج بودر
1ملعقه سكر
1 ملعقه حبه البركه
للحشــــو
جبنه تبل كريم او فيتا او جبنه قديمه
للوجـــــه 1 حبيه بيض
3 ملعقه حليب
ربع ملعقه نسكافيه
ربع ملعقه خل
سمسم او حبه البركه
الطريقــــــه ...
- في اناء يخلط الجبنه والماء الساخن والخميره والملح والسكر والزيت ويقلب الخليط جيدا حتي تذوب الجبنه
- يضاف الدقيق والبيكنج بودر وحبه البركه ويعجن جيدا
- تغطي العجينه وتترك حتي تخمر لمده ساعه
- تقطع كرات صغيره بحجم الليمون وتحشي جبنه وترص في صاج الفرن يدهن الوجه خليط البيض والحليب ويرش بحبه البركه وتخبز في فرن ساخن علي الرف الوسط
- ويوضع في الرف تحت قدر صغير به ماء مغلي حتي يحافظ علي طراوه العجينه
- تترك في الفرن حتي ينضج ويصبح لونه دهبي او حسب الرغبه
عجينه البوريك الاصفر هو نفس مقادير العجينه الاولي ولكن يضاف الي خليط الماء والجبنه نصف ملعقه صغيره كركم و2 ملعقه معجون الصلصله
وبفرد العجينه بالنشابه وتقطع دوائر مثل القطايف وتحشي وتقفل جيدا بواسطه شوكه
مدير مطبخ فلفل شطة: الشيف فاطمه مهني
وبفرد العجينه بالنشابه وتقطع دوائر مثل القطايف وتحشي وتقفل جيدا بواسطه شوكه
مدير مطبخ فلفل شطة: الشيف فاطمه مهني
EmoticonEmoticon