ابهرى عائلتك وقدمى لهم الدجاج المشوى بشكل رائع ومذاق مميز
دجاج مشوى فى الفرن
مقدم من شيف فاطمه مهنى
مده التحضير :عشر دقائق
مده التتبيله :ليله كامله
مده الطهي :ساعه ونصف
المقادير
دجاج مشوى فى الفرن
مقدم من شيف فاطمه مهنى
مده التحضير :عشر دقائق
مده التتبيله :ليله كامله
مده الطهي :ساعه ونصف
المقادير
- 1دجاجه كيلو ونصف
- 4ملعقه كاتشب
- 1حبه بصل مفروم ناعم
- 3ملعقه زيت
- ملعقه صغيره كلا من (ملح _فلفل اسود _بهارات_حبهان_جوزه الطيب _شمر _ينسون _كسبره ناشفه) الطريقه
- تغسل الدجاج جيدا بالملح والدقيق وتشطف بالماء جيدا
- تخلط مكونات التتبيله وتتبل الدجاج من الداخل والخارج
- تغطي وتوضع في الثلاجه ليله كامله
- في اليوم التاني توضع في صنيه علي زجاجه مملوئه بالماء او علي السيخ المخصص للشوي ويمكن اضافه بعض الخضار داخل الصنيه مثل البطاطس والجزر وغيرها
- يوضع كوب من الماء داخل الصنيه
- توضع الصنيه في فرن ساخن لمده ساعه ونصف علي حراره هاديه
- وتقدم
- مدير مطبخ فلفل شطة :الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon