الأحد، 28 أغسطس 2016

دجاج مشوي في الفرن مقدم من الشيف فاطمه مهني

 ابهرى عائلتك وقدمى لهم الدجاج المشوى بشكل رائع ومذاق مميز
دجاج مشوى فى الفرن 
مقدم من شيف فاطمه مهنى

مده التحضير :عشر دقائق 
مده التتبيله :ليله كامله 
مده الطهي :ساعه ونصف 
المقادير 

  • 1دجاجه كيلو ونصف 
  • 4ملعقه كاتشب 
  • 1حبه بصل مفروم ناعم
  • 3ملعقه زيت
  • ملعقه صغيره كلا من (ملح _فلفل اسود _بهارات_حبهان_جوزه الطيب _شمر _ينسون _كسبره ناشفه) الطريقه
  • تغسل الدجاج جيدا بالملح والدقيق وتشطف بالماء جيدا
  • تخلط مكونات التتبيله وتتبل الدجاج من الداخل والخارج 
  • تغطي وتوضع في الثلاجه ليله كامله 
  • في اليوم التاني توضع في صنيه علي زجاجه مملوئه بالماء او علي السيخ المخصص للشوي ويمكن اضافه بعض الخضار داخل الصنيه مثل البطاطس والجزر وغيرها 
  • يوضع كوب من الماء داخل الصنيه 
  • توضع الصنيه في فرن ساخن لمده ساعه ونصف علي حراره هاديه 
  • وتقدم 
  • مدير مطبخ فلفل شطة :الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon