الثلاثاء، 23 أغسطس 2016

بسكويت الدبس والجوز والزبيب التركي مقدمة من الشيف أمل سليمان

بسكويت الدبس والجوز والزبيب التركي طعم لا يقاوم
تعرف علي الوصفه معنـــا
مده التحضير : 15 دقيقه
مده الطهي : 15 دقيقه

المقاديـــر...
قالب زبد ه 200 جرام مدوب ومبرد
2 حبة بيض
ظرف فانيلا
1 كوب دبس عنب
1 كوب جوز (عين جمل) مجروش 

1 كوب زبيب اسود مخلط ب 3 ملاعق دقيق
1 ظرف بيكنج بودر
دقيق حسب الحاجه
الطريقـــه...

  • يخفق الزبده والبيض والفانيلا  بشكل جيد 10 دقائق
  • يضاف إليه  دبس العنب و جوز مفروم ناعم و الزبيب  مخلوط ب 3 ملعقه دقيق
  • يخلط جيدا ثم يضاف الدقيق و البيكنج بودر  ونعجن بالايد حتى تماسك العجينة )العجينة لينة القوام وليست جافة )
  • وباستعمال ملعقة البوظة نبدأ بتشكيل البسكويت وترص ب صينية الفرن مدهونة زيت
  • وندخلها الفرن حرارة 0 18 والوقت 15 دقيقة وألف صحة و هنا
    مدير مطبخ فلفل شطة : الشيف فاطمه مهني


EmoticonEmoticon