السبت، 6 أغسطس 2016

سويسرول بحشو الكريمه والبلوبيري مقدم من الشيف امل نعمان

احلى سويسرول بالبلوبيري وعجينة هشة وطرية وطعمها رووعة جربوها
مده التحضير :  15 دقيقه
مده الطهي :  12دقيقه
المقادير....

ثلاث ارباع الكوب دقيق
ملعقه بيكنج بودر
ذره ملح
4 حبات بيض

ثلاث ارباع الكوب سكر
فانيلا
2 ملعقه كبيره زيت
الطريقــــه....
اولا:- في اناء نضع الدقيق و بيكنح باودر وذره ملح
ثانيا:-في اناء اخر نضع البيض والسكر والفانيلاويخفق جيدا ثم يضاف زيت ذرة مع استمرار الخفق حتي يصبح الخليط كريمي هش
  ثم يضاف  خليط الدقيق الي خليط البيض بالتدريج ويقلب
في صنيه مستطيله مدهونه زيت او مفروشه ورق زبده يصب خليط الكيك
يخبز في فرن ساخن علي حراره 180 لمده تقريبا 12 دقيقه
الحشـــــو
3 بكيت كريم شانتيه او دريم ويب
1 كوب كبيرة حليب سائل ومعلقة فانيلا
ومربى التوت الازرق(بلوبيري)بنخفقهم بشوية مية
لو كان جامد عشان لما نفرده على السويسرول
يتسقى منه،
يخفق الحيب البارد مع الكريم شانتيه
وبس نخرج السويسرول من الفرن وهو ساخن
بنقلبه على قماشة نظيفة او ورقة زبدة مرشوش عليها سكر بودرة ونلف السويسرول ونسيبه نصف ساعة تقريبا ياخد الشكل
بعد كدة نفرده تاني ونحط اول طبقة بلوبيري بعدين كريمة ونلفه بالراحة ونحطه فصحن التقديم ونزينه.
وصحتييين وهنا
مدير مطبخ فلفل شطة: الشيف فاطمه مهني



EmoticonEmoticon