الجمعة، 12 أغسطس 2016

طريقه الفلافل مقدمه من الشيف فاطمه

الفلافل من الاكلات المصريه الشعبيه الشهيره جدا
تعرف علي الوصفه معنــــا
مده التحضير : 6 ساعات
مده الطهــــي : 7 دقائق
المقاديــــر.....
نصف كيلو فول مدشوش
نصف كيلو بصل مفروم
5 فصوص ثوم مفروم
نصف كوب كرات مقطع
نصف كوب بقدونس مفروم
1 ملعقه ملح
1 ملعقه فلفل اسود
1 ملعقه كسبره ناشفه
1 ملعقه كربوناته (بيكربونات الصودا)
للوجـــه
سمسم
للقــلي
زيت عزير
الطريقـــه...

  • ينقع الفول في الماء لمده لا تقل عن 6 ساعات
  • يوضع الفول في الكبه مع باقي المقادير وتفرم جيدا
  • يوضع الخليط في الثلاجه لمده عشر دقائق
  • تشكل الفلافل ويوضع علي الوجه سمسم وتقلي في زيت ساخن علي حراره وسط
    مدير مطبخ فلفل شطة: الشيف فاطمه مهني


EmoticonEmoticon