الاثنين، 15 أغسطس 2016

طريقه الماكرون مقدم من الشيف سعيد قناوي

الماكرون من الحلويات الفرنسيه الرائعه جدا
تعرف علي الوصفه معنـــا

مده التحضير : 10 دقائق
مده الطهـــــي : 14 دقيقه
المقاديــــــــر...

200جرام ابيض بيض
350 جرام لوز بودر
350 جرام سكر بودر
200 جرام سكر خشن
لون طعام بودر او سائل
للحشـــــــو
جناش شيكولاته او كريمي حسب الرغبه
الطريقـــــه

  • في الماكينه اضع بياض البيض والسكر الخشن وتخفق جيدا حتي يصبح مارينج
  • يقلب اللوز والسكر البودر معا ثم يضاف الي الماريج علي 4 دفعات ويقلب جيدا حتي نحصل علي خليط ناعم جدا يوضع اللون ويقلب
  • يعبئ في كيس حلواني وترص حبات الماكرون علي الصنيه السيليكون المخصصه للماكرون
  • يترك الماكرون حتي يجف تماما
  • ثم يخبز في فرن علي حراره 140 لمده 14 دقيقه فقط
  • يخرج من الفرن ويترك حتي يبرد تماما دون ان نلمسه
  • بعد ان يبرد تماما تحشي حبات الماكرون جناش وتوضع حبه فوق الاخري ويقدم.
    مدير مطبخ فلفل شطة: الشيف فاطمه مهني


EmoticonEmoticon