الثلاثاء، 16 أغسطس 2016

طريقه القراقيش بالحمص مقدم من الشيف فاطمه مهني

قراقيش الحمص من المخبوزات الجميله المخفضه لنسبه الكلوسترول الضار في الجسم
هذا النوع من القراقيش المقرمشه الهاشه من الداخل ذات طعم مميز
تعرف علي الوصفه معنـــــا

مده التحضير : ساعه
مده الطهـــــي : 15 دقيقه
المقاديـــــــر...
1 كيلو دقيق
1 كوب حمص بودر
2 ملعقه خميره فوريه
2 ملعقه سكر
ذره ملح
ربع كوب زيت
1 ملعقه كركم
1 ملعقه سمسم
1 حبه بيض
حليب دافي للعجن حوالي 3 كوب
الطريقـــه...

  • في اناء اضع الدقيق والخميره والحمص والسمسم والكركم ويقلب
  • في اناء اخر يوع البيض والحليب والزيت ويقلب
  • يصب خليط الحليب الي المواد الجافه ويعجن جيدا
  • تترك العجينه تختمر لمده ساعه
  • تشكل اصابع طويله بطول صاج الفرن وترص في الصاج وتقطع بالسكين الحجم المناسب
  • تخبز في فرن ساخن من قبل علي حراره 190 ثم تخفض الحراره بعد سبع دقائق حتي يتحمص


EmoticonEmoticon