الأحد، 28 أغسطس 2016

اليالنجي مقدم من الشيف امل سليمان

يالنجي او محشي ورق العنب بطريقه بطريقه مميزه
تعرف علي الوصفه معنـــا
مده التحضير: ساعه
مده الطهــــي :ساعه
المقاديــــــر......
نصف كيلو ورق عنب مسلوق
1كوب رز مصري حبه صغيره
باقه بقدونس مفروم
4حبات طماطم مفرومه
2حبه بصل مفروم
4فصوص ثوم مفروم
1كوب زيت زيتون
ملعقه صغيره كلا من (فلفل احمر _فلفل اسود _رشه قهوه _دبس فلفل حار_دبس رمان_دبس طماطم_نعناع يابس_رشه سكر)
للتسويه.....
ماء
ملح
نصف كوب عصير ليمون
الطريقـــــة.....

  • تخلط المقادير معا
  • تحشي ورق العنب وترص في القدر
  • نقوم بوضع ثقل داخل القدر فوق اوراق العنب المحشيه
  • يخلط الماء والليمون والملح ويصب فوق الثقل ويوضع علي النار حتي يغلي
  • ثم نخفض درجه الحراره ويترك علي نار هاديه حتي ينضج


EmoticonEmoticon