الجمعة، 26 أغسطس 2016

الشاكريه بلحم الرومى مقدمه من الشيف امل سليمان

شاكريه بلحم الرومي طعم مميز تأكل مع البرغل
تعرف علي الوصفه معنـــــا

مده التحضير:
15دقيقه

مده الطهـــــي: 25دقيقه

المقاديــــــر...
1كيلو من صدر الرومي
2كيلو لبن
1حبه بيض
3حبه بصل
3ملعقه نشاء
1كوب ماء
ملح
فلفل ابيض
مكعب مرقه دجاج
2ملعقه زيت
2ملعقه زبده
الطريقــــه.....

  • في قدر علي النار نسلق الرومى مع اضافه ورق لورا وحبهان ومستكه
  • في قدر اخر نضع الزبده والزيت والبصل ويقلب حتي يصبح لون البصل اشقر فاتح (لا نريد ان يصبح لون البصل غامق)
  • يضاف اليه قطع الرومى المسلوق وملح وفلفل ومكعب مرقه دجاج ويقلب عشر دقائق
  • في اناء يوضع اللبن والنشا والبيضه والمياه ويخفق جيدا
  • يصب خليط اللبن الي الرومى ويقلب حتي الغليان مع استمرار التقليب ثم نخفض درجه الحراره ويترك علي نار هاديه لمده 15 دقيقه
  • يقدم مع برغل بشعيريه والف هنا.
    مدير مطبخ فلفل شطة: الشيف فاطمه مهني


EmoticonEmoticon