الخميس، 18 أغسطس 2016

ارز معمر بالكبد والقوانص مقدم من شيف مى على

الارز المعمر من الاكلات المصريه الجميله
يقدم اليوم بطريقه مختلفه
تعرف علي الوصفه معنا

مده التحضير :12 دقيقه
مده الطهي :25 دقيقه
المقاديــــر

3كوب ارز بلدى
2كوب حليب
1ونصف كوب ماء
 2ملعقه قشطة
1 حبه بصل متوسطة
ملح وفلفل اسود
2 ملعقه سمن
ربع كيلو كبد وقوانص مقطع مكعبات
الطريقـــــة

  • نشوح البصل فى معلقة سمن ثم نضيف له الكبد والقوانص وملح وفلفل ونشوحهم كويس
  • ونضيف ربع كوب ماء ونتركهم يتشربوا
  • نقوم بغسل اﻻرز جيدا ووضعه فى البرام(طاجن فخار) ثم نضع عليه معلقة السمن وملح وفلفل ونفركهم جيدا
  • ثم نضيف الكبد والقوانص والبصل ونقلبهم جيدا
  • ثم نضيف الحليب والماء وعلى الوجه نضيف القشطة ونقوم بأدخاله فرن ساخن حتى ينضج ويتحمر الوجه وبالف هنا
مدير مطبخ فلفل شطة: الشيف فاطمه مهني


EmoticonEmoticon