الأربعاء، 9 نوفمبر 2016

الكشرى المصرى بتكاته مقدم من الشيف امنيه مرجان

كتب بوسى السيد
 
الكشري المصرى
مقدمة من : الشيف امنية مرجان
محتاره تعملي اكل ايه الوصفة دي سهله وسريعه وخفيفه وموفره وهتعجبك وهتعجب اسرتك جدا
المقادير
كيس مكرونه حجم وسط او صغير
ربع كيلو شعريه
نصف كيلو طماطم
ملعقة صلصة
زيت
التوابل للشعرية
مكعب مرقة دجاج فقط
التوابل لعمل الصلصه
ملعقة صغيرة سكر
مكعب مرقة دجاج
ملح حسب الرغبة
الطريقة :
تسلق المكرونه في ملح وزيت حتي تمام النضج ثم نضعها في مصفاه ونشغل عليه ماء ساقع وتقلب تحت الماء حتي لا تتعجن
لعمل الشعريه :
تحمر في زيت حتي تاخذ الون المناسب ثم نضع مكعب الدجاج والماء المناسب وتقلب ونتركها على نار متوسطه حتي تنضج
لعمل صلصة الطماطم :
نضع مقدار زيت مناسب ثم نضع معه معلقة الصلصه ويقلبوا لمدة دقيقه ثم نضع التوابل ويقلبوا دقيقه اخري ثم نضع عصير الطماطم ومعلقة السكر ونتركها حتي تتسبك ثم نضع المكرونه وفوقها الشعرية والصلصة وبالهنا والشفا
مدير مجلة فلفل شطه  شيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon