كتب بوسى السيد
وفن دى مارى
طاجن فواكه بحر بالسبانخ والكريمة
يقدمه شيف كريم جابر
مدة التحضير : 10 دقايق
مدة الطهى :10دقايق
المقادير:
150 جرام جمبرى مقشر
150 جرام كاليمارى حلقات
200 جرام سبانخ مجمده
ثوم مفروم
بصل مفروم
100جرام دقيق
100 جرام زبدة
نصف لتر كريمة
روزمارى
ثوم بودر
كمون
فلفل ابيض
مرقة
150 جرام موتزريﻻ لتقفيل الطاجن
طريقة العمل :
يتم تسوية السبانخ اوﻻ باضافة القليل من الزيت فى اناء التحضير واضافة نص مقدار الثوم المفروم ثم البصل وعند اكتمال التسويه للثوم والبصل نضيف السبانخ مع التقليب المستمر ثم اضافة التوابل ملح كمون فلفل ابيض روزمارى.
بعدها نضيف نصف مقدار المرقة وكذلك للزبده للحصول على قوم متماسك وكريمى.
نقوم بغرف السبانخ فى اناء او طاجن البيركس .
نقوم بتسويه السى فود والبداية مع الكاليمارى الحلقات وذلك باضافة القليل من الزيت فى الطاسة وباقى مقدار الزبده وبعدها نضع الكاليمارى مع عدم التقليب كثيرا ثم نضيف الجمبرى للطاسة وبقية التوابل حتى اكتمال تسوية الكاليمارى والجمبرى بعدها نضيف الدقيق ونﻻحظ مع تسوية الدقيق مع المكونات حدوث تجانس وتماسك للمكونات وبعدها نضيف الكريمة وباقى نقدار المرقة لنحصل على قوام متماسك اقرب للبشاميل .
نضيف صوص الكريمة بفواكه البحر للسبانخ ونضع عليه الموتزريﻻ ويدخل الفرن للحصول على طبقة ذهبية اللون.
مدير مجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد
وفن دى مارى
طاجن فواكه بحر بالسبانخ والكريمة
يقدمه شيف كريم جابر
مدة التحضير : 10 دقايق
مدة الطهى :10دقايق
المقادير:
150 جرام جمبرى مقشر
150 جرام كاليمارى حلقات
200 جرام سبانخ مجمده
ثوم مفروم
بصل مفروم
100جرام دقيق
100 جرام زبدة
نصف لتر كريمة
روزمارى
ثوم بودر
كمون
فلفل ابيض
مرقة
150 جرام موتزريﻻ لتقفيل الطاجن
طريقة العمل :
يتم تسوية السبانخ اوﻻ باضافة القليل من الزيت فى اناء التحضير واضافة نص مقدار الثوم المفروم ثم البصل وعند اكتمال التسويه للثوم والبصل نضيف السبانخ مع التقليب المستمر ثم اضافة التوابل ملح كمون فلفل ابيض روزمارى.
بعدها نضيف نصف مقدار المرقة وكذلك للزبده للحصول على قوم متماسك وكريمى.
نقوم بغرف السبانخ فى اناء او طاجن البيركس .
نقوم بتسويه السى فود والبداية مع الكاليمارى الحلقات وذلك باضافة القليل من الزيت فى الطاسة وباقى مقدار الزبده وبعدها نضع الكاليمارى مع عدم التقليب كثيرا ثم نضيف الجمبرى للطاسة وبقية التوابل حتى اكتمال تسوية الكاليمارى والجمبرى بعدها نضيف الدقيق ونﻻحظ مع تسوية الدقيق مع المكونات حدوث تجانس وتماسك للمكونات وبعدها نضيف الكريمة وباقى نقدار المرقة لنحصل على قوام متماسك اقرب للبشاميل .
نضيف صوص الكريمة بفواكه البحر للسبانخ ونضع عليه الموتزريﻻ ويدخل الفرن للحصول على طبقة ذهبية اللون.
مدير مجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon