كتب بوسى السيد
الاكلير(البورفترول)
مقدم من الشيف مروة جمال
مده التحضير١٠ دقائق
مده الطهى٤٥ دقيقه
المقادير
٢٥٠ جرام ماء
١٥٠جرام دقيق
١٢٥جرام زبده
٣ بيضات
ملعقه صغيرة ملح
جناش شكولاته للتذويق
شكولاته خام بيضاء ودارك للتذويق
كريم باسترى للحشو
الطريقه
فى اناء على النار نضع الماء والملح والزبده حتى الغليان ونضع الدقيق دفعه واحده
يقلب جيدا للحصول على عجينه كتله واحده ثم يوضع فى المكيسر للسببين حتى يكمل سواء العجينه ولتبرد العجينه
نضع البيض واحده تلو الاخرى ثم نضع العجينه فى كيس حلوانى وتشكل فى صنيه مدهونه زبده بسيط او عليها ورق زبده
تدخل فرن ساخن على حراره ١٥٠درجه لمده ٤٥ دقيقة وتترك لتبرد تماما ثم تحشو وتذوق حسب الرغبه وبالف هنا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
الاكلير(البورفترول)
مقدم من الشيف مروة جمال
مده التحضير١٠ دقائق
مده الطهى٤٥ دقيقه
المقادير
٢٥٠ جرام ماء
١٥٠جرام دقيق
١٢٥جرام زبده
٣ بيضات
ملعقه صغيرة ملح
جناش شكولاته للتذويق
شكولاته خام بيضاء ودارك للتذويق
كريم باسترى للحشو
الطريقه
فى اناء على النار نضع الماء والملح والزبده حتى الغليان ونضع الدقيق دفعه واحده
يقلب جيدا للحصول على عجينه كتله واحده ثم يوضع فى المكيسر للسببين حتى يكمل سواء العجينه ولتبرد العجينه
نضع البيض واحده تلو الاخرى ثم نضع العجينه فى كيس حلوانى وتشكل فى صنيه مدهونه زبده بسيط او عليها ورق زبده
تدخل فرن ساخن على حراره ١٥٠درجه لمده ٤٥ دقيقة وتترك لتبرد تماما ثم تحشو وتذوق حسب الرغبه وبالف هنا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon