كتب بوسى السيد
جمبري كرسبي 😎
وصوص الكراميل والنعناع 😎 😉
مقدمه من شيف أيه رجب
وقت التحضير: 15 دقيقه
وقت الطهى:10 دقايق
المكونات:
(للجمبري)
كيلو جمبري مقشر ومغسول
ثوم
فلفل احمر شطه
فلفل اخضر
طماطم
خل
ليمون
ملح
كمون
دقيق
بيكنج بودر
نشا
بابريكا
بيضه
كوب حليب
وصوص الكراميل والنعناع 😎 😉
مقدمه من شيف أيه رجب
وقت التحضير: 15 دقيقه
وقت الطهى:10 دقايق
المكونات:
(للجمبري)
كيلو جمبري مقشر ومغسول
ثوم
فلفل احمر شطه
فلفل اخضر
طماطم
خل
ليمون
ملح
كمون
دقيق
بيكنج بودر
نشا
بابريكا
بيضه
كوب حليب
(للصوص)
ملعقة كراميل
ملعقه دقيق
معلقة سمنه
ملعقة صغيره نشا
ورق نعناع طازج
فلغل ابيض
ملح
كمون
ملعقه دقيق
معلقة سمنه
ملعقة صغيره نشا
ورق نعناع طازج
فلغل ابيض
ملح
كمون
الطريقه:
(الجمبري)
(الجمبري)
يفرم الثوم والفلفل الحامي والغلفل الاخضر والطماطم والخل والليمون والكمون والملح بكميات متناسبه وزيادة الخل والليمون والكمون
ينقع الجمبري في الخليط لبعض الوقت
ثم يصفي الجمبري من التتبيله ويترك جانبنا
يوضع الجمبري في خليط (الدقيق_النشا_وملعقة بيكنج بودر كبيره ووبابريكا)
ويقلب جيدا
يحضر باقي التتبيله مع اضافة (بيضة_كوب حليب )ويوضع بها الجمبري مره اخري ثم يصفي ثم الي خليط (الدقيق) مره اخر ى ويقلي في زيت غزير
ثم يصفي الجمبري من التتبيله ويترك جانبنا
يوضع الجمبري في خليط (الدقيق_النشا_وملعقة بيكنج بودر كبيره ووبابريكا)
ويقلب جيدا
يحضر باقي التتبيله مع اضافة (بيضة_كوب حليب )ويوضع بها الجمبري مره اخري ثم يصفي ثم الي خليط (الدقيق) مره اخر ى ويقلي في زيت غزير
(الصوص)
علي النار توضع ملعقة السمن مع النشا وتقلب جيدا
علي النار توضع ملعقة السمن مع النشا وتقلب جيدا
تضاف ملعقة الكراميل ويزود بالقليل من الماء و الحليب للحصول علي القوام الكريمي
تضاف اوراق النعناع والفلفل والملح حسب الرغبه
مدير مجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon