كتب بوسى السيد
تودو براونيز
مقدمه من شيف أيه رجب
وقت التحضير :10 دقايق
وقت الطهى :30 دقيقه
المكونات:
كوب حليب
كوب زيت
كوب ونصف سكر
4 ملاعق كاكاو خام
4 ملاعق شيكولاته مبشوره
4 بيض
ظرف فانيليا
2 ونصف كوب دقيق منخول
ظرف محسن كيك (بودر)
مقدمه من شيف أيه رجب
وقت التحضير :10 دقايق
وقت الطهى :30 دقيقه
المكونات:
كوب حليب
كوب زيت
كوب ونصف سكر
4 ملاعق كاكاو خام
4 ملاعق شيكولاته مبشوره
4 بيض
ظرف فانيليا
2 ونصف كوب دقيق منخول
ظرف محسن كيك (بودر)
صوص الشيكولاته
نصف كوب شيكولاته خام
كوب كريمة خفق حلويات
علبة قشطه صغيره
كوب كريمة خفق حلويات
علبة قشطه صغيره
الطريقه:
يخفق بالخلاط كلا من الزيت_السكر_اللبن_الكاكاو_البيض_الفانيليا جيدا حتي التجانس
وفي وعاء يخلط الدقيق المنخول والبودر وبشر الشيكولاته ثم يضاف الى الخليط ويقلب جيدا في اتجاه واحد
يخفق بالخلاط كلا من الزيت_السكر_اللبن_الكاكاو_البيض_الفانيليا جيدا حتي التجانس
وفي وعاء يخلط الدقيق المنخول والبودر وبشر الشيكولاته ثم يضاف الى الخليط ويقلب جيدا في اتجاه واحد
هذه مقادير تكفي لعمل صينيه كبيره
تبطن الصينيه بالكاكاو وتدهن بالزيت وتدخل فرن سخن علي 180 درجه لحين نضج الكيك
لعمل الصوص :
توضع الشيكولاته في اناء وتذاب عن طريق بخار مائي ثم ترفع من علي النار
توضع الشيكولاته في اناء وتذاب عن طريق بخار مائي ثم ترفع من علي النار
تضاف القشطه والكريمه وتقلب جيدا ويصب الصوص وهو ساخن والكيك بارد
مدير مجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon