السبت، 5 نوفمبر 2016

طاجن مكرونه باللحم المفروم مقدم من الشيف ناهد هشام

 كتب بوسى السيد
طاجن مكرونة باللحم المفروم
 مقدمة من الشيف ناهد هشام 
 مدة التحضير 10 دقائق
 مدة الطهى 30 دقيقة 
المقادير
كيس مكرونة قلم
ربع كيلو لحم مفروم
بصل
٢فص ثوم
فلفل اخضر
٢طماطم مقطعة صغيرة
٢ملعقة صلصة طماطم
نصف كيلو طماطم
مكعب مرق
ملح 

فلفل
بهارات
الطريقة
اولا يعصج اللحم المفروم و يوضع مادة دهنية وبعدها البصل واللحم والفلفل الرومى ويقلب جيدا 

يضاف الملح والفلفل والبهارات و الطماطم المقطعة وتترك حتى تمام النضج
ثانيا صلصلة المكرونة تقلب بصلة صغيرة والثوم ويضاف عصير الطماطم ملح وفلفل ومكعب المرق و ملعقتين الصلصة ثم تترك علي النار حتى تتسبك
ثالثا يحضر الطاجن ويوضع فيه اللحم المفروم ويضاف اليه كيس المكرونة بدون سلق ويكون مملوء حتي ثلاث ارباع الطاجن ثم يضاف اليه  الصلصة المغلية 

يغطى الطاجن بورق الومنيوم ويوضع فى الفرن 10دقائق على نار عالية 
ثم بعد قليل تخفض درجة الحرارة الى 180
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon