الأربعاء، 23 نوفمبر 2016

مقرمشات الجبن الكيرى مقدمه من الشيف ناهد هشام

كتب بوسى السيد
مقرمشات بالجبن الكيري
مقدمة من الشيف ناهد هشام  
مدة التحضير 10 دقيقة 
مدة الطهى 20 دقيقة
 المقادير
3كوب دقيق
نصف ملعقة ملح
ربع ملعقة بكنج بودر
كوب زبده
علبه جبن كيري او كريمي او مثلثات
2ملعقة كبيرة مياه
الطريقه
تعجن كل المقادير السابقه في العجان الي ان تحصلي علي عجينه ناعمه 

تترك لترتاح ساعه
ثم تفرد بالنشابه علي رخامه مرشوشه دقيق وتقطع اصابع بسمك وطول واحد

 ترص في صواني مدهونه اومفروشه ورق زبدة وتدهن ببيض مذاب فيه قليل من  النسكافية 
ترش المقرمشات بالكمون او السمسم او حبه البركه 
تخبز في فرن سابق التسخين ودرجه الحرارة 
180بعد خروجها من الفرن تترك تبرد تماما وتحفظ في علبه محكمه
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon