الخميس، 17 نوفمبر 2016

البيتزا الايطالى بعجينه هشه جدا مقدمه من الشيف ناهد هشام

كتب بوسى السيد
بيتزااا ايطالى
 مقدمة من الشيف ناهد هشام 
مدة التحضير 25 دقيقه
مدة الطهى من 10 الى 12 دقيقه
المقادير 
10 جرام خميرة
10 ملح 
10 سكر
10 زيت زيتون
5 محسن عجين 
250 جرام حليب
250 جرام مياة 
كيلو دقيق 
2 عددصدوردجاج
10 جرام زيتون اسود مخلى 
200 جرام جبن
3 ملعقه باربيكو 
100 جرام فلفل الالوان  

بصل حسب الرغبه
طريقه عمل العجينه 
تخلط مقادير عجينة البيتزا مع بعضها البعض وتتركيها حتى تختمر 

تفرد العجينه على شكل دائراى ثم  تقلب الدجاج على النارحتى يتغير لونها 
يضاف فلفل الالوان قليل فى وجميع المقادير لمدة 5 دقائق مع بعض من البهارات والملح والفلفل الأسود.
تدهن صينية صغيرة بالزيت ويفرد جزء من العجينة عليها

يرص على وجه الصينية الزيتون والفلفل الالوان وقطع الدجاج والجبن الموزريلا ومايونيز وباربيكو 
ثم اقوم بعمل هذا الاشياء على الجانب الايسار ثم اقوم بقفلها على النصف الاخر وقفل حروف العجينه مع زبدة خفيفه من فوق او حسب الاختيار وبعدها أدخليها الفرن الى ان تنضج
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon