الأحد، 18 ديسمبر 2016

خلطه مميزه لجميع انواع المحاشى وتكات واسرار لنجاح التسبيكه مقدمه من الشيف نونا احمد

 كتب بوسى السيد
تعرفى على خلطة المحشى المميزه وعلى اسرار وتكات لنجاح التسبيكه واعطاءها طعم مميز 
مقدم من الشيف نونا احمد
المكونات
عصير طماطم
2كوب ماء
بصله
خضرة محشى
ارز 
ملح
فلفل
بابريكا
مرقه
فلفل حار
كمون
ثوم مفروم
نعناع
الطريقه
تنظف الطماطم وتوضع سليمة باناء على الناروعليها 2 كوب ماء 
يهدىء النارالى ان تغلى وتبدأ الطماطم تنزل الماء اللى فيها وتبدأ تسلق
تترك حتى تبرد ثم تقشر وتضرب بالخلاط 
ملحوظه
هذه الطريقه هى طريقة تخزين الطماطم
وتقول الشيف نونا ان سرها للتسبيكه هو
انى بحمر البصلة وانشلها من الزيت وهى طرية واضعها بأكياس فى الفريرز .وبهذه الطريقة تجعل التسبيكة ثقيلة وتعطيعها طعم مميز للمحشى 
وتحضير المكونات قبلها وتخزينهايسهل جدا فى تحضير المحشى لأى ست
.بجانب تنظييف الخضرة وتقطيعها وتخزينها بالفريزر 
عندما اريد ان ااكل محشى اخرج كل المكونات ونضعها على النار ونتبلها بالملح ومكعبات المرقة والبابريكا والفلفل الاسود والفلفل الحار والكمون والثوم المفروم والنعناع وتاخذ غلوتين وتبقى جاهزة احلى واطعم خلطة للمحشى
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon