تورتة شيكولاه
مقدمة من :رانيا فودة
مدة التحضير :10دقائق
مده الطهى :40دقيقة
المقادير :
نصف كيلو دقيق اسبونج
6بيضات
ملعقه كبيره محسن جل
نصف كوب ماء مثلج
الجناش :ربع كوب شيكولاته خام
كوب ماء
2 م ك شانتيه بودر
م ك زبدة
الكريمة :
ربع كيلو كريم شانتيه
2كوب حليب
تلات تربع كوب سكر
وربع كوب صوص شوكولاه
الطريقة :
يوضع الاسبونج مع البيض والماية والمحسن ونضرب لمدة 7 او 10 دقايق ثم نبطن صنية مقاس 24 او 26 بورق زبدة
يسكب الخليط ف الصنية وتدخل فرن على درجة حرارة 180 لمده 40 د حتى النضج
ثم توضع على شبكة حتى تبرد تمام وتقسم وتسقى بماء كمبوت
تحشى كريمة شوكولاه وتجلس بالكريمة وتوضع ف التلاجة لتشد الكريمة ثم نخرجهاو نسكب عليها الجناش
تنزين حسب الرغبة عملت وردات كريمة
طريقة الجناش نضع الماء والشانتيه البودر ونقلب حتى الغليان وننزل بالزبدة ثم الشيكولاه ونقلب حتى الذوبان وبكده الجناش جاهز .
الكريمة نضرب السكر بالماء ثم نضع الكريمة ونضرب حتى القوام المتماسك ثم ننزل عليها بصوص الشيكولاه ونقلب وبكده تبقا الكريمة جاهزة.وبالهنا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
مقدمة من :رانيا فودة
مدة التحضير :10دقائق
مده الطهى :40دقيقة
المقادير :
نصف كيلو دقيق اسبونج
6بيضات
ملعقه كبيره محسن جل
نصف كوب ماء مثلج
الجناش :ربع كوب شيكولاته خام
كوب ماء
2 م ك شانتيه بودر
م ك زبدة
الكريمة :
ربع كيلو كريم شانتيه
2كوب حليب
تلات تربع كوب سكر
وربع كوب صوص شوكولاه
الطريقة :
يوضع الاسبونج مع البيض والماية والمحسن ونضرب لمدة 7 او 10 دقايق ثم نبطن صنية مقاس 24 او 26 بورق زبدة
يسكب الخليط ف الصنية وتدخل فرن على درجة حرارة 180 لمده 40 د حتى النضج
ثم توضع على شبكة حتى تبرد تمام وتقسم وتسقى بماء كمبوت
تحشى كريمة شوكولاه وتجلس بالكريمة وتوضع ف التلاجة لتشد الكريمة ثم نخرجهاو نسكب عليها الجناش
تنزين حسب الرغبة عملت وردات كريمة
طريقة الجناش نضع الماء والشانتيه البودر ونقلب حتى الغليان وننزل بالزبدة ثم الشيكولاه ونقلب حتى الذوبان وبكده الجناش جاهز .
الكريمة نضرب السكر بالماء ثم نضع الكريمة ونضرب حتى القوام المتماسك ثم ننزل عليها بصوص الشيكولاه ونقلب وبكده تبقا الكريمة جاهزة.وبالهنا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon