كتب بوسى السيد
تورته الفاكهه سهله وبسيطه
مقدمه من الشيف حبيبه نبيل
كيك اسفنجي بطريقه سهله لن تقومي بشراء تورته جاهزه اصنعيها في منزلك بكل سهوله
مده التحضير يوم
مده الطهي 30 : 40 دقيقه
المكونات
6 بيضات كبيره
فانيليا
ملعقه كبيره محسن جل
ظرف بكنج بودر
ملعقتان نشا
ملعقتان خل
نصف ملعقه كربونات الصودا
كوب كبير دقيق حلويات
كوب سكر مطحون
كريم شانتيه بسكر مخفوق ومثلج
فاكهه للتزين حسب الرغبه
كوب فراوله مقطعه شرائح
1 مانجو مقطعه شرائح
1 تفاحه مقطعه بشكل جميل
جوز هند للجوانب
شربات خفيف لدهن الكيك والفاكهه
ورق زبده
الطريقه
نقوم بخفق البيض والفانيليا والمحسن والخل جيدآ لمده ربع ساعه حتي يبيض لونه ويتضاعف حجمه
نبدأ بأضافه السكر بالتدريج ثم ينخل الدقيق مع البكنج بودر والنشا وكربونات الصودا
ويضاف بالتدريج وتقلب من فوق لتحت لعدم خروج الهواء منها
تصب في صينيه بها ورق زبده وتدخل الفرن الساخن مسبقآ 200 درجه من 30 الي 40 دقيقه
تختبر ثم نخرجها ع سلك لتبرد تمامآ ثم تدخل الثلاجه ليله كامله
بعدها نبدأ بتقسيمها الي 3 اجزاء او 4اجزاء وتسقي طبقات الكيك بالشربات الخفيف ثم نضع الكريم شانتيه المخفوق ونبدأ برص الطبقات
حتي اخر طبقه وتغلف ايضآ جيدآ
نضع في الجوانب جوز الهند المبشور خشن
ثم نقوم بتقطيع الفاكهه بشكل جميل وتدهن بالشربات ونبدأ برصها حسب الذوق
تدهن الفاكهه بالشربات وتترك في الثلاجه لترتاح قليلآ
ثم تقدم
مدير مجله فلفل شطه شيف بوسي السيد
تورته الفاكهه سهله وبسيطه
مقدمه من الشيف حبيبه نبيل
كيك اسفنجي بطريقه سهله لن تقومي بشراء تورته جاهزه اصنعيها في منزلك بكل سهوله
مده التحضير يوم
مده الطهي 30 : 40 دقيقه
المكونات
6 بيضات كبيره
فانيليا
ملعقه كبيره محسن جل
ظرف بكنج بودر
ملعقتان نشا
ملعقتان خل
نصف ملعقه كربونات الصودا
كوب كبير دقيق حلويات
كوب سكر مطحون
كريم شانتيه بسكر مخفوق ومثلج
فاكهه للتزين حسب الرغبه
كوب فراوله مقطعه شرائح
1 مانجو مقطعه شرائح
1 تفاحه مقطعه بشكل جميل
جوز هند للجوانب
شربات خفيف لدهن الكيك والفاكهه
ورق زبده
الطريقه
نقوم بخفق البيض والفانيليا والمحسن والخل جيدآ لمده ربع ساعه حتي يبيض لونه ويتضاعف حجمه
نبدأ بأضافه السكر بالتدريج ثم ينخل الدقيق مع البكنج بودر والنشا وكربونات الصودا
ويضاف بالتدريج وتقلب من فوق لتحت لعدم خروج الهواء منها
تصب في صينيه بها ورق زبده وتدخل الفرن الساخن مسبقآ 200 درجه من 30 الي 40 دقيقه
تختبر ثم نخرجها ع سلك لتبرد تمامآ ثم تدخل الثلاجه ليله كامله
بعدها نبدأ بتقسيمها الي 3 اجزاء او 4اجزاء وتسقي طبقات الكيك بالشربات الخفيف ثم نضع الكريم شانتيه المخفوق ونبدأ برص الطبقات
حتي اخر طبقه وتغلف ايضآ جيدآ
نضع في الجوانب جوز الهند المبشور خشن
ثم نقوم بتقطيع الفاكهه بشكل جميل وتدهن بالشربات ونبدأ برصها حسب الذوق
تدهن الفاكهه بالشربات وتترك في الثلاجه لترتاح قليلآ
ثم تقدم
مدير مجله فلفل شطه شيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon