السبت، 24 ديسمبر 2016

تورتة الجيلى اللذيذه مقدمه من سوزان حسن

تورته جيلى 
مقدم من سوزان حسن
مده التحضير .ساعاتان
المكونات.
 4 باكو جيلى فراوله 
4 كوب ماء

نصف كيلو موز
باكو كريم شانتيه 
نصف كوب حليب مثلج.
كوب وربع دقيق
5بيض احمر
كوب سكر
ملعقه كبيره بكنج بودر
فانيليا 
كوب فاكهه مقطعه صغير فراوله او كيوى او كمبوت خوخ او كوكتيل 
الطريقه
يذوب الجلى مع الماء اقطع الموز فى صنيه ويرص ثم يوضع عليه 2كوب جلى 
ويوضع فى التلاجه لحين تماسكه فى هذا الوقت نحضر التورته نضرب البيض والفانيليا جيدا ليصبح كريمى وعليه السكر وضرب جيدا وعليه الدقيق ورشه الملح والبكنج بودر
تبطن الصنيه يخبز على درجه حراره 180 مسبقه التسخين لمده 25 دقيقه لحين النضج 
نفتح الفرن شويه لعدم هبوطها ثم نقسمها قسمين ونحشيها كريم شانتيه وفاكهه
 يوضع القسم التانى عليها ونضع على الجلى اللى فى التلاجه ربع كوب جلى سائل 
ثم يوضع عليه التورته الاسفنجيه ونضع من فوق باقى الجلى السائل من جميع الجوانب 
ومن النصفتغطى جيدا ثم نرجع مره ثانيه التلاجه  لحين التماسك تماما 
عند خروجها نسخنها على نار هاديه من بعيد لحين تفكك الجلى بسيط ونقلب على طبق التقديم وتزين
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon