الأربعاء، 21 ديسمبر 2016

تورتة المالتيزر مقدمه من الشيف نسرين الجندى

 كتب بوسى السيد
تورته المالتيزر
مقدمه من الشيف  نسرين الجندي
رائعه للمناسبات وأعياد الميﻻد
مده التحضير : يوم
مده الطهي : 40 دقيقه
المكونات :
12 بيضه ( 6 بيضات لكل نصف كيلو اسبونج )
نصف كيلو دقيق اسبونج فانيليا
نصف كيلو دقيق اسبونج شيكوﻻته
كوب ماء ( نصف كوب لكل نصف كيلو اسبونج )
ربع كيلو كريمه خام مخنوقه
شيكوﻻته مالتيرز 
أصابع بسكويت ويفر 
مكسرات مفرومه
عسل كمبوت
مقدار الجناش :
ربع كيلو شيكوﻻته مبشوره
2 ملعقه كاكاو خام
ربع كوب لبن
ملعقه صغيره زبده
ملعقه كبيره بودره كريم شانتيه
الطريقه :
نخفق 6 بيضات جيدا وعليهم نصف كوب ماء ونصف كيلو دقيق اسبونج شيكوﻻته وندخلها الفرن
ونخفق 6 بيضات جيدا وعليهم نصف كوب ماء ونصف كيلو دقيق اسبونج فانيليا وندخلها الفرن
وعند خروجهم نتركهم يهدائوا تماما من 5 الي 6 ساعات
ثم نقسمها من الوسط ونشربها بعسل الكمبوت ونضع طبقه كريمه مخنوقه وننثر عليها المكسرات المفرومه 
ونضع طبقه فانيليا وطبقه شيكوﻻته مع وضع طبقات الكريمه والمكسرات بين جميع الطبقات
ثم نغلفها بالكريمه وندخلها الثﻻجه ساعه علي اﻷقل
طريقه الجناش:
نضع كسروله علي النار وبها اللبن والزبده و الكريمه البودره و الكاكاو الخام ونقلب جيدا الي ان تذوب الزبده
وﻻ يوجد أي تكتﻻت من الكريمه والكاكو ثم ننزل بالشيكوﻻته المبشوره ونقلب الي ان تذوب تماما 
ولو الجناش تقيل يخفف باللبن للوصول للقوام المناسب ويترك الي ان يهداء تماما
ونزين به التورته ونلزق البسكوت الويفر من الجوانب ويزين بشريط ستان 
ونحضر شاليموه ونضعه في التورته ونبداء بلزق المالتيرز علي الشاليموه باستخدام شيكوﻻته مذابه علي حمام مائي
ونلزق الكيس أيضا بالشيكوﻻته المذابه ونضع باقي المالتيرز علي التورته

وتقدم
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon