الأربعاء، 21 ديسمبر 2016

تورتة الشيكولاته مقدمه من عبير ابراهيم

كتب بوسى السيد
تورته شيكولاته
مقدم من:عبير ابراهيم
مده الطهى:30دقيقه 
مده التحضير:ساعه
المكونات:
 10بيضات 
10جرام فانيليا
ملعقتين بيكنج بودر
2كوب دقيق
2كوب سكر
التحضير:

نفصل البياض عن الصفار نضرب البياض مع كوب سكر لحد مايجمد والصفار مع كوب السكر الاخر الى ان يكون لونه فاتح 
ثم نقوم باءضافه البياض الى الصفارونقلبهم بالاسباتيولا 
ثم نضيف الدقيق بعد نخله ثلاث مرات واضافه البيكنج بودر له 
ونضعه فى قالب مقاس 32 وندخله الفرن على نار متوسطه لمده نصف ساعه 
ونقوم باخراج الصنيه بعد اتمام النضج ونتركها لليوم الثانى فى الثلاجه 
ثم نخرجها نقسمها الى نصفين اوثلاث ونسقيها شربات خفيف ونحشيهابالجناش
 وهو عباره عن نصف كريمه لبانى نغليه على النار ونضيف له كوب شيكولاته مبشوره وملعقه كبيره زبده ونطفىء النار ونتركها تبرد 
ثم نضيف لها ربع كيلو كريم شانتيه مضروب معحليب مسبقا 
نحشيها من الداخل والجوانب والوجه
 ثم نضع عليها صوص شيكولاته عباره عن نصف كوب شيكولاته مع نصف كيلو كريمه لبانى وملعقه زبده
 نغلى الكريمه ونطفى النار ونضع عليه نص كوب الشيكولاته ومعلقه الزبده وبالف هنا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon