كتب بوسى السيد
صينية القرنبيط بالبسطرمه و البشاميل
مقدمه من مروه
مدة التحضير/10دقايق
مدة الطهى/20دقيقه
المكونات
قرنبيطه مسلوقة ومقطعه شجيرات صغيره
1بصله مقطعه جوانح
1فلفل رومى مقطع جوانح
2طماطم مقطعه صغير
1جزر مبشوره
بسطرمه
ملعقتين زيت زره
زيتون أسمر مخلى
فلفل اسمر/ملح
للبشاميل
2كوب لبن
مرقه
ملعقة سمنه
5ملاعق كبيره دقيق
نصف كوب جبنة مورتزيلا
الطريقة
نسخن الزيت فى طاسه و نضع عليه البصل ويشوح ثم الفلفل و الجزر و الطماطم والفلفل الأسمر والملح ويقلب جيدا حتى يقرب عالنضج نضع البسطرمه و الزيتون و يقلب ثم ننزل بالقرنبيط عليه و يقلب و نضعه فى صينيه
ثم نضع عليه البشاميل وطريقته كالتالى
نسخن ملعقة السمن و نوضع عليها الدقيق يقلب و ننزل عليه بسرعه باللبن المزاب فيه مكعب مرقه ويقلب جيدا و ننزل عليه بالجبنه المورتزيلا وتقلب حتى تزاب جيدا و يصبح قوامه سميك
ثم نضع البشاميل فوق صينية القرنبيط و ندخله الفرن و بعدها الشوايه لتحمير وجه الصينيه
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
صينية القرنبيط بالبسطرمه و البشاميل
مقدمه من مروه
مدة التحضير/10دقايق
مدة الطهى/20دقيقه
المكونات
قرنبيطه مسلوقة ومقطعه شجيرات صغيره
1بصله مقطعه جوانح
1فلفل رومى مقطع جوانح
2طماطم مقطعه صغير
1جزر مبشوره
بسطرمه
ملعقتين زيت زره
زيتون أسمر مخلى
فلفل اسمر/ملح
للبشاميل
2كوب لبن
مرقه
ملعقة سمنه
5ملاعق كبيره دقيق
نصف كوب جبنة مورتزيلا
الطريقة
نسخن الزيت فى طاسه و نضع عليه البصل ويشوح ثم الفلفل و الجزر و الطماطم والفلفل الأسمر والملح ويقلب جيدا حتى يقرب عالنضج نضع البسطرمه و الزيتون و يقلب ثم ننزل بالقرنبيط عليه و يقلب و نضعه فى صينيه
ثم نضع عليه البشاميل وطريقته كالتالى
نسخن ملعقة السمن و نوضع عليها الدقيق يقلب و ننزل عليه بسرعه باللبن المزاب فيه مكعب مرقه ويقلب جيدا و ننزل عليه بالجبنه المورتزيلا وتقلب حتى تزاب جيدا و يصبح قوامه سميك
ثم نضع البشاميل فوق صينية القرنبيط و ندخله الفرن و بعدها الشوايه لتحمير وجه الصينيه
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon