كتب بوسى السيد
كيكه السنابون الخطير
تقدمه الشيف أماني دندش
مده التحضير 30دقيقه
مده الطهي 45 دقيقه
المكونات....
كوب ونصف دقيق
كوب سكر
تلت كوب زيت
نصف كوب لبن
ملعقتين كبار قرفه
ملعقه كبيره بكنج بودر
3بيضه
فانيلا
ذره ملح
رشه بكنج صودا
عين جمل
الصوص الأبيض. ....
6جبنه كيري مع فنجان سكر وفانيلا مع قليل من اللبن ونضربهم جيدا في الخلاص ويصبح الصوص جاهز للتزين..
صوص الشوكولاته. ...
فنجان سكر مع قليل من اللبن وقليل من الزيت مع كاكاو خام في وعاء علي النار
ونقلبهم جيدا حتي يتكون لدينا الصوص
طريقه الكيك.....
نضع في الخلاط كوب سكر مع الزيت واللبن والبيض والفانيلا ونضربهم جيدا وننزل بيهم علي الدقيق المضاف اليه بكنج بودر والقرفة وذره الملح ورشه البكنج صودا ونمزجهم جيدا
ونضع الخليط في صنيه مدهونه نضع جزء
ثم نضع عين الجمل ثم باقي الخليط
وتدخل الصنيه فرن مسبق تسخينه حتي ينضج
الكيك وعندما يبرد
نزينه بصوص الكيري وصوص الشوكولاته وتقدم
مدير مطبخ مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد
كيكه السنابون الخطير
تقدمه الشيف أماني دندش
مده التحضير 30دقيقه
مده الطهي 45 دقيقه
المكونات....
كوب ونصف دقيق
كوب سكر
تلت كوب زيت
نصف كوب لبن
ملعقتين كبار قرفه
ملعقه كبيره بكنج بودر
3بيضه
فانيلا
ذره ملح
رشه بكنج صودا
عين جمل
الصوص الأبيض. ....
6جبنه كيري مع فنجان سكر وفانيلا مع قليل من اللبن ونضربهم جيدا في الخلاص ويصبح الصوص جاهز للتزين..
صوص الشوكولاته. ...
فنجان سكر مع قليل من اللبن وقليل من الزيت مع كاكاو خام في وعاء علي النار
ونقلبهم جيدا حتي يتكون لدينا الصوص
طريقه الكيك.....
نضع في الخلاط كوب سكر مع الزيت واللبن والبيض والفانيلا ونضربهم جيدا وننزل بيهم علي الدقيق المضاف اليه بكنج بودر والقرفة وذره الملح ورشه البكنج صودا ونمزجهم جيدا
ونضع الخليط في صنيه مدهونه نضع جزء
ثم نضع عين الجمل ثم باقي الخليط
وتدخل الصنيه فرن مسبق تسخينه حتي ينضج
الكيك وعندما يبرد
نزينه بصوص الكيري وصوص الشوكولاته وتقدم
مدير مطبخ مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon